Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ





Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Δυο Ουκρανοί βουλευτές είχαν εκφράσει την άποψη, ότι πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στη Ρωσία ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα σύνορά τους Ουκρανία και Γεωργία. Ειδικά ο αρχηγός του εξτρεμιστικού κόματος Ριζοσπαστική Εθνική Φράξια, Γιούρι Bereza (ή Birch), είχε ταχθεί υπέρ της αποσταθεροποίησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα από την αναμόχλευση του Τσετσενικού ζητήματος.

Ο έτερος Ουκρανός βουλευτής Ιγκόρ Mosiychuk που τυγχάνει εκ των αρχηγών του τάγματος της Αζοφικής, δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να υποστηρίξει όχι μόνο τους μαχητές του Γκρόζνι για τα χτυπήματα που προκάλεσαν αλλά και να ενθαρρύνει παρόμοιες ενέργειες σε όλη την Κεντρική Ασία. Χρησιμοποίησε και πάλι τον όρο »μαχητές» τη στιγμή που ονομάζει »τρομοκράτες» τους αμυνόμενους ρωσογενείς της Α. Ουκρανίας (rt)
Ιγκόρ ΜοσιγιουτσούκΙγκόρ Μοσιγιουτσούκ
«Αυτό σημαίνει ότι οι Τσετσένοι άνοιξαν ένα δεύτερο μέτωπο. Θεωρώ ότι η Ουκρανία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και οφείλει να ενθαρρύνει και το δεύτερο μέτωπο στην Τσετσενία και ένα τρίτο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία«(ουκρανική έκδοση navigator)
«H Ριζοσπαστική Φράξια και εγώ προσωπικά θα προετοιμάσουμε από τώρα ένα συνέδριο αντικρεμλινικό στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από τις ομάδες κρούσης του Κιέβου, οι Τσετσένοι, οι Νταγκεστανοί αλλά και άλλοι λαοί που υποφέρουν από τη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο  Mosiychuk.
Γιούρι ΜπερέζαΓιούρι Μπερέζα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Λαικού Μετώπου  Yuri Bereza, διοικητής του εθελοντικού τάγματος Δνείπερος 1″. Εξέφρασε μάλιστα και την άποψη ότι η Τσετσενία πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία.
«Θα θυμάστε ότι μέχρι το 1917 τα σύνορα του Ουκρανικού κράτους έφταναν στο Grozny. Οι αδερφοί μας στα ανατολικά μας σύνορα ακόμα και αν ανήκουν στη Ρωσία, είναι σύμμαχοι της Ουκρανίας.»
dimpenews.com


ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 80 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ……

από το instagramαπό το instagram του Καντίροφ και τις επιθέσεις
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Οι ισλαμιστές αντάρτες ισχυρίζονται μέσα από το μέσο που τους εκπροσωπεί το Kavkaz center ότι τoυλάχιστον 80 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των ισλαμιστών τρομοκρατών τσετσένων στην πρωτεύουσα του Εμιράτου του Καυκάσου όπως αποκαλούν το Γκρόζνι. Tα δυτικά μέσα και τα ρώσικα μιλούν για 19 τουλάχιστον νεκρούς. Η Εθνική Επιτροπή της μάχης κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι 9 μαχητές σκοτώθηκαν ενώ αναφέρει ότι 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν .(life news)Το Russia 24 μετέδωσε ότι οι δυνάμεις της τάξεις εκτόξευσαν βολίδες φωτιάς κάτι που πιστοποιεί και το αντίπαλο μέσο κατά εισογείων των κτιρίων που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες. Αποτέλεσμα ήταν να αναφλεγούν τα κτίρια και οι τρομοκράτες να τα εγκαταλείψουν. Ενδεχομένως έως σίγουρα ο σχεδιασμός ήταν αυτός η πυρπόληση των κτιρίων για να εκκενωθούν από τους τρομοκράτες.
Από την ανάληψη ευθύνης των τσετσένων τρομοκρατών που προκάλεσαν το μακελειό στο Γρόζνι σε βίντεο που ανάρτησαν .Ένας μουτζαχεντίν της ταξιαρχίας των μαρτύρων που εισέβαλε στο Γκρόζνι υπογράμμισε ότι ο σκοπός της επέμβασης ήταν να σκηθούν ανατίποινα κατά των ρώσων για την καταπίεση των μουσουλμάνων γυναικών. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πολεμήσουν έως θανάτου:
«Είμαστε οι μουτζαχεντίν του Εμιράτου του Καυκάσου στην επαρχία της Τσετσενίας. Πολυάριθμοι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη.Αυτή είναι μια ενέργεια αντιποίνων κατά της καταπίεσης των μουσουλμάνων γυναικών…αυτή είναι μια επιχείρηση μαρτύρων θα πολεμήσουμε ως τον θάνατο..Ο Allah τους εξολόθρευσε με τα χέρια μας.Καταστρέψαμε πολυάριθμα οχήματα,στρατιωτικά κομβόι και πήραμε πολυάριθμα λάφυρα. Ο Allah μας βοηθάει. Κάναμε το γύρο της πόλης ,υπάρχουν μάχες και κανένας μας δεν τραυματίστηκε. Εμείς σκοτώσαμε πολλούς απ΄αυτούς.
ΟAllah
λέει στο Κοράνι:Πολεμήστε τους και θα τους τιμωρήσω με τα χέρια σας και αυτοί θα ταπεινωθούν…..και θα σας δώσω τη νίκη ….ο Allah συγχωρεί όλες τις αμαρτίες. Το βλέπουμε ….στην κατάσταση που ζούμε εδώ….αυτή είναι η ζωή μας…….. Allahu Akbar! »(le figaro ,kavkaz center).
Δεν υπήρχαν ακόμη συγκεκριμένα δεδομένα για τον αριθμό των μουτζχεντίν που πραγματοποίησαν αυτήν την μαζική επίθεση αναφέρει και πάλι το kavkaz center. Οι αριθμοί κυμαίνονται από το 10 ως τους 400 για τους μαχητές (ονομάζει τους τρομακράτες που έλαβαν μέρος στην αιματηρή επιχείρηση). Οι κάτοικοι αναφέρουν πάντως ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό τρομοκρατών.
Κατά τη διάρκεια των μαχών το κέντρο τύπου Publishing House καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Επίσης κάηκε ένα εμπορικό κέντρο που ανήκει σε υψηλόβαθμους .Βίαιες μάχες πραγματοποίηθηκαν και σ΄ένα σχολείο που ήταν άδειο.Οι ρωσικές δυνάμεις κατά την επέμβασή τους χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα.Σε 8 ώρες 80 στρατιώτες μαριονέτες σκοτώθηκαν δηλώνει το τρομοκρατικό μέσο.
H ίδια πηγή το Kavkaz center αναφέρει ότι η οργάνωση Εμιράτο του Καυκάσου ολοκλήρωσε την 24ωρη επιχείρηση με επιτυχία.
« Πολυάριθμες βάσεις του εχθρού πυρπολήθηκαν.Ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων του εχθρού καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές ».Οι ίδιοι παραδέχονται ότι 5 μουτζαχεντίν μαρτύρησαν.Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν την πόλη μετά την αποστολή τους. Οι μάχες ξεκίνησαν στο Γκρόζνι της νύχτα της 3ης προς 4η Δεκεμβρίου πριν τα μεσάνυχτα.Μια ομάδα μουτζαχεντίν που επέβαιναν σε 3 αυτοκίνητα επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους και στο Publishing House. Άλλη ομάδα εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης και επιτέθηκε στο δημόσιο σχολείο n ° 20 που όπως ισχυρίζεται το μέσο των τρομοκρατών οι dυνάμεις των ρώσων το είχαν ως βάση. Μια Τρίτη ομάδα επιτέθηκε σε στρατηγικούς στόχους όπως αναφέρουν.Οι μάχες συνεχίστηκαν ως το βράδυ της Πέμπτης. Το πλάνο επίθεσης ήταν του Εμίρη Khamzat.
Τοπικός δημοσιογράφος ανέφερε στο ράδιο που εκπέμπει από Μόσχα ότι τουλάχιστον 200 μουτζαχεντίν έλαβαν μέρος.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.