Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΥΤΙΝ:»ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ»


Vladimir Poutine, président de la Russie

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο πρόεδρος Πούτιν στην 3ωρη ετήσια συνέντευξη που παραχώρησε σε 1200 με 1300 δημοσιογράφους από 150 τηλεοπτικά κανάλια και πολυάριθμα ξένα μέσα:
H ασφάλειά μας είναι η μακροοικονομική πολιτική μας που είναι δίκαιη.Μιλάτε για γραφειοκρατία ;Μιλήστε γι αυτό στις Βρυξέλλες οι γραφειοκράτες της δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους δικούς μας. Οι θεσμοί μας θα επικεντρωθούν στα πρόσωπα που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Η Κεντρική μας Τράπεζα δεν λογαριάζει να ξοδέψει τα αποθέματά της και καλά κάνει. 8 400 δις ρούβλια είναι τα αποθεμάτα μας.
Με αυτά εμείς θα μπορέσουμε να επιτελέσουμε όλες τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις.
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων και να ξεβρεθούν όλοι με τις οικογένειές τους πριν τις γιορτές του τέλους της χρονιάς. Οι εκπρόσωποι του Κιέβου αρνήθηκαν κάθε ανταλλαγή πριν τις επόμενες διαπραγματεύσεις στο Minsk. Αύριο οφείλει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους που πρέπει να καταλήξουν σε μια νέα συνάντηση στο Μινσκ. Θα δούμε.
Τι συνέβη στην Ουκρανία ;Μετά το πραξικόπημα που έγινε στο Κιέβο ένα μέρος της χώρας απέρριψε αυτήν την κατάσταση.Αλλά αντί το Κιέβο να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους έστειλε το στρατό εναντίον τους.Τώρα οι ίδιοι βρίκονται απέναντι σε έναν οικονομικό αποκλεισμό.Οφείλουμε να σεβαστούμε την αρχή του διεθνούς δικαίου της αυτοδιάθεσης των λαών.Poutine: les temps forts de la grande conférence de presse
..Ο τοίχος του Βερολίνου έπεσε και ένας νέος τοίχος υψώνεται.Αλλά δεν είναι νέος.Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι ένας τοίχος που εγείρεται,ένας εικονικός τοίχος,η αντιπυραυλική ομπρέλα.
Κανείς δεν φρέναρε αυτήν την κατεύθυνση οι εταίροι μας θεώρησαν ότι σχημάτισαν μια αυτοκρατορία και εμείς ήμασταν οι δούλοι τους.Η θέση μας σε σχέση με τις κρίσεις κυρίως στην Ουκρανία υποδηλώνει ότι ο δρόμος ο πιο΄δίκαιος είναι να μην δομήσουμε τοίχους.
Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο διανομής αερίου  στα ελληνοτουρκικά σύνορα ;Αυτό θα εξαρτηθεί από τους ευρωπαίους εταίρους μας.Θέλετε να έχετε παραδόσεις αερίου σταθερές χωρίς κίνδυνο στην μεταφορά τους ; Ναι ; Πολύ καλά θα εργαστούμε πάνω σε αυτό. Όχι ; πολύ καλά δεν θα κάνουμε τίποτα. Tώρα δεν υπάρχουν παραδόσεις αερίου φθηνότερες και πιο σταθερές από αυτές που προέρχονται από τη Ρωσία. Και αυτό απ΄ότ διαφαίνεται δεν θα αλλάξει γρήγορα. Εμείς έχουμε 2 βάσεις στο εξωτερικό και αυτές οι 2 βάσεις είναι προορισμένες για την καταπολέμηση των τρομοκρατών στην Kirghizie και στο Tadjikistan ..οι Αμερικανοί έχουν βάσεις παντού συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.
Έχουμε προυπολογισμό αμυντικών δαπανών 50 δις δολάρια και το προυπολογισμός του Πενταγώνου είναι 10 φορές μεγαλύτερος.Ας είμαστε λογικοί ποιός φτιάχνει μια υποδομή πολέμου;
Δεν είμαστε εμείς είναι οι ΗΠΑ που μας απειλούν.Αυτοί τοποθετούν αντιπυραυλική ομπρέλα σε Αλάσκα και Πολωνία.Θέλουμε σχέσεις ισότιμες στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.Καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για να μπούμε στον OMC. Ποιός καταπατά τους διεθνείς κανόνες ;
Τιμωρίες ελήφθησαν εναντίον μας.Θέλουμε να εργαστούμε με τους εταίρους μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας,της διακίνησης των ναρκωτικών,των λοιμώδη νοσημάτων. Αλλά μεισότιμο τρόπο. Δεν θα υπάρξει επίθεση στο Κρεμλίνο να είστε βέβαιοι.Αυτό είναι καλά προστατευμένο.Αυτό είναι επίσης ο εγγυητής της σταθερότητάς μας. Η αληθινή βάση της σταθερής ανάπτυξης είναι η υποστήριξη του λαού.Και εμείς την έχουμε.
Στην Ουκρανία το πραξικόπημα ήταν ένα λάθος. Η Ουκρανία δεν είναι μια αφρικανική χώρα. Δεν κατηγορώ κανέναν. Πιστοποιώ μια πραγματικότητα. Θυμάστε την νσυνθήκη που υπογράφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου μεταξύ Κιέβου και των 3 Υπουργών Γερμανού,Πολωνού και Γάλλου; Διασφάλιση ότι ο Ianoukovitch δεν θα κάνει χρήση βίας.Δεν έκανε. Και ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε γιατί επήλθε ένα πραξικόπημα.
Έπρεπε να διαμηνύσουν στο Κιέβο: « Αν θέλετε να γίνετε μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να καταφεύγετε σε τέτοιους μεθόδους.Θέλουμ ενα σας δεχθούμε στην Ευρώπη αλλά εσείς οφείλετε να βρείτε μια συμφωνία, να εργαστείτε όλοι μαζί.»Αν είχε γίνει αυτό δεν θα υπήρχε πόλεμος σήμερα στην Ουκρανία.
Το να μιλάμε για Αμπχαζία ή ΝΑ Ουκρανία το πρόβλημα είναι το ίδιο….οι αρχές οφείλουν να συζητήσουν με τα άτομα που ζουν σε αυτά τα εδάφη αυτό είναι το ουσιαστικό. Τότε επιχείρησα να πείσω τον Saakachvili να μην λανσάρει μια στρατιωτική επειχείρηση αλλά αυτός παρά ταύτα την έκανε.
Vladimir Poutine, président de la Russie
Θυμηθείτε λίγο τις αρχές του 1919 :η Γεωργία διακήτυξε την ανεξαρτησία της καθώς η Αμπχαζία επιθυμούσε ν απαραμείνει στο εσωτερικό της Ρωσίας.Αυτή είναι μια ιστορία σ εβάθος χρόνου.Εκείνη την εποχή και πάλι οι Αμπχάζιοι είχαν υποστεί διώξεις.Και τις θυμούνται. Κατηγορούμαστε συχνά για όλε ςτις θανάσιμες αμαρτίες λέγεται ότι εμείς παίζουμε για να προκαλέσουμε.Αυτό είναι ολοκληρωτικά ψευδές.Υπάρχει η Ιστορία υπάρχουν οι πραγματικότητες τις οποίες πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν.
Για την Κύπρο επιχειρούμε να έχουμε μια θέση ισόρροπη και να βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί την ελληνική όσο και την τουρκική πλευρά. Ωστόσο δεν θα επιβάλουμε τίποτα..οι κάτοικοι της Κύπρου οφείλουν να βρουν μια συμφωνία αυτοί οι ίδιοι.
Η ιστορία που μας ενώνει με την Τουρκία γνώρισε σελίδες πολύ διαφορετικές.Θεωρώ ότι οφείλουμε να πάρουμε παράδειγμα από την σχέση Γαλλίας Γερμανίας.Αυτές οι 2 χώρες περισσότερες από 1 φορά έκαναν πόλεμο στην ιστορία τους αλλά σήμερα συνεργάζονται με πολύ επιτυχία.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος. Ο όγκος των εμπορικών μας συναλλαγών ανέρχεται στα 90 δις δολάρια και συνεχίζει ν΄αυξάνει.Θα συνεργαστούμε στο διάστημα,την αεροναυπηγική και πολυάριθμους άλλους πολύ προωθημένους τομείς.( 18.12.14 Le Courrier de Russie)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.