Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Έβδομος Άθλος – Ο Κρητικός Ταύρος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Έβδομος Άθλος – Ο Κρητικός Ταύρος

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… ΩΣ ΕΒΔΟΜΟ Άθλο ο Ευρυσθεύς πρόσταξε τον Ηρακλή να συλλάβει τον Κρητικό Ταύρο· αμφισβητείται όμως για ποιόν ακριβώς πρόκειται, για τον ταύρο πού μετέφερε την Ευρώπη κατ” εντολή του Δία στην Κρήτη, ή για τον άλλον πού δεν θυσίασε στον Ποσειδώνα ο ΜΙνως, και έπειτα έκανε με την Πασιφάη τον Μινώταυρο.
Ο τελευταίος έφερε μεγάλες καταστροφές εκείνον τον καιρό στην Κρήτη , κυρίως στην περιοχή πού βρεχόταν από τον ποταμό τεθρη, ξεριζώνοντας τα σπαρτά και γκρεμίζοντας τις μάντρες των περιβολιών (1).
β. Όταν ο Ηρακλής κατέπλευσε στην Κρήτη ο ΜΙνως του προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια εκείνος όμως προτίμησε να τον πιάσει μόνος του μολονότι ο ταύρος έβγαζε φωτιές. Μετά από σκληρή πάλη κατόρθωσε να μεταφέρει το τέρας στις Μυκήνες, όπου ο Ευρυσθεύς αφιερώνοντας το στην Ήρα, το άφησε ελεύθερο . Η Ήρα όμως δεν επιθυμούσε δώρα πού μεγάλωναν τη δόξα του Ηρακλή , έδιωξε λοιπόν τον ταύρο πρώτα στη Σπάρτη, ύστερα πάλι πίσω στην Αρκαδία και τελικά μέσω του lσθμου στο Μαραθώνα της Αττικής , από όπου αργότερα τον κουβάλησε ο Θησεύς στην Αθήνα για να τον θυσιάσει στην Αθηνά (2).
γ. Ωστόσο πολλοί αρνούνται ότι ο Κρητικός Ταύρος και ο Ταύρος του Μαραθώνα είναι ο ίδιος
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.