Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Νίκησε ο Ρωμανός» ή… «Νίκησε το Βραχιολάκι»;






Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός νίκησε τον αγώνα για… το «βραχιολάκι»!
Και η «νίκη» πλασάρεται, ως νίκη για ζωή και αξιοπρέπεια. Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή που δίνει το πράσινο φως σε εκπαιδευτικές άδειες για κρατούμενους με «βραχιολάκι»

Το “κύμα αλληλεγγύης” -κάποιων που δεν καταλάβαιναν τι παίζει αλλά κύρια αυτών που ήξεραν πολύ καλά που οδεύει το πράμα- υποχρέωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αλλαγές  της τελευταίας στιγμής στη τροπολογία. Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια -από τις λίγες φορές που παρεμβαίνει και μάλιστα στη λήξη της θητείας του- ο οποίος ζήτησε λύση στο ζήτημα του Ρωμανού, σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά.
Αναλυτικά, η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο «βραχιολάκι», αφού συμπληρώσουν το πρώτο δίμηνο των μαθημάτων του εξ αποστάσεως, χωρίς την προϋπόθεση να έχει προηγουμένως αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. 
Η μόνη περίπτωση ανακοπής της δυνατότητας είναι αιτιολογημένη αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, η οποία θα εκδοθεί εκ των υστέρων.
Όπως υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου η τροπολογία αποτελεί συγκερασμό των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Ετοιμαστείτε, λοιπόν. Τι λέγαμε τόσο καιρό; Δεν χωράμε όλοι να μας βάλλουν φυλακή για χρέη στο δημόσιο; Ε, δεν θα χρειαστεί τώρα. Θα πηγαίνουμε στο κοντινότερο «κοσμηματοπωλείο» και θα μας φορούν βραχιολάκι!
Σώπα, έχει και συνέχεια. Αυτά θα αρχίσουν να έχουν και διάφορα «προβλήματα». Κάποιοι θα τα βγάζουν, κάποια θα παθαίνουν κλπ. Τη συνέχεια την ξέρετε, δεν χρειάζεται να σας την πω. Λέγεται τσιπάκι και μπαίνει στο χεράκι.
Α ,ρε Έλληνα… πότε θα πάψεις να είσαι τόοοοοσο εύκολος στη χειραγώγηση; Μπράβο στο Ρωμανό και στην αριστερή “διέξοδο”. Σου πέρασαν χαλκά κι εσύ πανηγυρίζεις!!!
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.