Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ζ.Ντεπαρντιέ: "Περήφανος που είμαι Ρώσος".



«Η πολυτέλεια δεν βασίζεται στο ρούβλι, βασίζεται στην πνευματική δύναμη των Ρώσων» είπε ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποφάσισε να λανσάρει ένα πολυτελές ρολόι αξίας περίπου 12.000 ευρώ.
Το όνομα της συλλογής του ελβετού ωρολογοποιού Custo είναι «Περήφανος που είμαι Ρώσος».
Στο καντράν δεσπόζει ένας ρωσικός δικέφαλος αετός με χρυσό περίβλημα.
Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα τη ρωσική υποκοότητα, κάλεσε τους Ρώσους να μην ανησυχούν.
«Η πολυτέλεια δεν βασίζεται στο ρούβλι, βασίζεται στην πνευματική δύναμη των Ρώσων και πιστεύω ότι πνευματική μας δύναμη θα επικρατήσει και όλα θα είναι καλά, αρκεί να μας αφήσουν στην ηρεμία μας» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός.
Στη διαφήμιση του ρολογιού ο Ντεπαρντιέ εμφανίζεται να χτυπά τη γροθιά του στο τραπέζι και να φωνάζει με βαριά ρωσική προφορά: Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος.
Φυσικά όλα τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ μαζί και τα εγχώρια ελληνικά που βαράνε "προσοχές" στην αμερικανική πρεσβεία προσπαθούν να τον γελοιοποιήσουν παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αναγνωρισμένης αξίας ηθοποιό, παγκόσμιας φήμη.
Αλλά εδώ "σπουδαίοι" αναλυτές των ελληνικών ΜΜΕ λένε για την Ρωσία ότι έχει χρεοκοπήσει με κάτι εκατοντάδες δισεκατομύρρια δισ. πλεονάσματα στην άκρη, και χωρίς να χρειάζεται να κάνει εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης (πέραν του πετρελαίου, και του φυσικού αερίου, είναι και ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας του κόσμου), και την Αμερική που χρωστάει 18 τρισ.δολάρια που είναι το 1/4 του παγκόσμιου χρέους(!) την αναφέρουν ως οικονομικό παράδεισο.
Τις ουρές των Ρώσων για να αγοράσουν τάμπλετ,κινητά και πολυτελή αυτοκίνητα τις παρουσιάζουν ως ένδειξη πείνας! Όταν πεινάνε τρέχουν στα σουπερμάρκετ, όχι στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.
Όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης σε εποχές παρακμής αλλάζουν το νόημα των λέξεων.Άλλωστε είναι σίγουροι οτι λίγοι διαθέτουν την απαραίτητη μόρφωση για να τις καταλάβουν.
πηγή
yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.