Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ/ΒΙΝΤΕΟ


jjbjbgj

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει μια ακόμα πτυχή της δράσης των παρακρατικών στην Ουκρανία. Οι φοιτητές  του Πανεπιστημίου του Σούμι εξαναγκάστηκαν υπό την απειλή των όπλων να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

 Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο αμφιθέατρο εθνικιστές εξτρεμιστές, ντυμένοι στα μαύρα πουκάμισα και σακάκια, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δόξα στην Ουκρανία!», «Ευχαριστώ Kolomoisky!».
 Ένας από τους νεαρούς άνδρες κρατούσε όπλο . Οι εξτρεμιστές ρώτησαν αν στην αίθουσα υπήρχαν «Μοσχοβίτες». Μετά την αρνητική απάντηση που έλαβαν, παρατάχθηκαν μπροστά από τους φοιτητές και ζήτησαν από όλους να σηκωθούν και να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. Οι παρακρατικοί παρατηρούσαν αν υήρχαν άτομα που δεν τραγουδούσαν. (tvsveda)
 Το Σούμι  βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικά της Ουκρανίας, στις όχθες του ποταμού Psel.

Να σημειώσουμε ότι εδώ  μέρες υπάρχουν αναταραχές στην πόλη καθώς οι Μαιντάν προσπαθούν να εξοβελίσουν αστυνομικούς και εισαγγελείς που θεωρούνται ότι είναι »ρωσόφιλοι». (dancar summy ua)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.