Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΝΤ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


6691717095_2a399f9553_z

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ, David Lipton μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, είπε ότι «του έκανε πολύ καλή εντύπωση» το όραμα της κυβέρνησης της Ουκρανίας για συμμετοχή σε ένα νέο οικονομικό μπλοκ και τη «δέσμευσή για την αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», (Tass).

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του «δόγματος σοκ» , αναμένεται απότομη αύξηση των επιτοκίων και μείωση του εισοδήματος. Οι «κοινωνικές ρήτρες» του προϋπολογισμού – κοινωνική μέριμνα,  εκπαίδευση,  υγεία, κ.λπ. - θα περικοπούν σημαντικά. Η κατάσταση αυτή χειροτερεύει τη συστημική κρίση της οικονομίας.
Νωρίτερα, το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση  μίας γραμμή πιστώσεων ύψους  17 δις δολλαρίων , τα οποία θα διατεθούν μέχρι το 2016. Η δεύτερη δόση του ΔΝΤ που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο 2014, θα  καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο 2015.
ukrainian-prime-minister
Στις 11/12, ο πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk είπε ότι  θα απαιτήσει πρόσθετη βοήθεια από το ΔΝΤ ύψους 15 δις δολαρίων για το 2015.Πρότεινε επίσης, προκειμένου να σωθεί η χώρα  τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης δωρητών. (asianews .κ ά)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.