Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αξιωματικός της Χεζμπολάχ ήταν κατάσκοπος της Μοσάντ



Η λιβανική ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ, αποκάλυψε ότι ένας από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ήταν κατάσκοπος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών- Mossad και είχε αποτρέψει επίθεση κατά του Ισραήλ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Λιβάνου Ελ Νάσρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, ο κατάσκοπος της Μοσάντ , με αρχικά του ονόματός Μ.Σ., συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες και ήταν μέρος μιας ομάδας που σχεδίαζαν συγκεκριμένες ενέργειες κατά ισραηλινών στόχων.
Ο κατάσκοπος εργαζόταν επιχειρηματίας και ταξίδευε συχνά. Η πρόσληψή του έγινε από τη Μοσάντ σε χώρα της Ασίας που πρόσκειται στη Δύση.
Με τη συνεργασία που είχε με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, παρέδωσε πολλές εργασίες της Χεζμπολάχ και φέρεται να απέτρεψε επιθέσεις της οργάνωσης σε ισραηλινούς στόχους.
Η λιβανική εφημερίδα σημειώνει περιπτώσεις που πιθανόν να οφείλονται σε παραδόσεις πληροφοριών του κατασκόπου υπέρ του Ισραήλ, και τονίζει ότι η αποκάλυψή του αποτελεί πλήγμα για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
--
The Hellenic Information Team
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.