Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ….» Η FRANCE» :3 EΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ.ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΚΡΑΥΓΑΖΕ ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ




ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΗ ΑΓΟΡΑ 10 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Άλλοι 10 πολίτες τραυματίστηκαν οι 5 σοβαρά τη Δευτέρα το βράδυ στις19 h στη γαλλική πόλη Nantes στην χριστουγεννιάτικη αγορά όταν ένας οδηγός έστρεψε ηθελημένα το καμιόνι του εναντίον του πλήθους.Oι αρχές πανικόβλητες σπεύδουν να χαρακτηρίσουν τον έναν μετά τον άλλον τους δράστες ως ψυχασθενείς.
« Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τρομοκρατική ενέργεια » έσπευσε να δηλώσει η εισαγγελέας « πρόκειται για μεμονωμένη πράξη ». Στόχευσε ένα σαλέ μπροστά στο οποίο βρίσκονταν πολλά άτομα. Ο οδηγός τραυματίστηκε από μαχαίρι. Φέρει τραύματα από 9 χτυπήματα.Όλα αυτά υποδηλώνουν μάχη και συμπλοκή.
Ήταν λευκός περίπου 40 ετών και δεν διεκδίκησε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αποδώσει θρησκευτική χροιά στην πράξη του ανέφερε στο AFP πηγή που πρόσκειται στους ειδικούς που χειρίζονται την υπόθεση.Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest France ο δράστης νοσηλεύεται.
Η χριστουγεννιάτικη αγορά που βρισκόταν στο κέντρο της πόλης εκκενώθηκε και  φυλάσσεται από δυνάμεις της τάξης. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο δράστης κραύγαζε «Allah akbar» κατά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας κάτι που διαψεύδει η εισαγγελέας.Η ίδια πιστοποίησε ότι πρόκειται για σεσημασμένο άτομο.
Πάντως τόσο ο στόχος του η χριστουγεννιάτικη αγορά ,ο τρόπος δράσης του, όσο και ο αριθμός τον θυμάτων θυμίζουν την πανομοιότυπη επίθεση που πραγματοποίησε λίγες ώρες νωρίτερα άλλο άτομο με ιαχές «Allah akbar» στη Dijon.Το Σάββατο ξεκίνησε το σερί των επιθέσεων όταν γάλλος υπήκοος από το Μπουρούντι επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 3 αστυνομικούς σε αστυνομικό τμήμα στο Joué-lès-Tours φωνάζοντας και πάλι «Allah akbar». Εκτελέστηκε.Μια ημέρα νωρίτερα η ΙSIS ανάρτησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο προέτρεπε για την εκδήλωση ισλαμιστικών επιθέσεων επί γαλλικού εδάφους.
Ο πρωθυπουργός Manuel Valls χθες δήλωσε «η αλληλουχία αυτών των δραμάτων μας απασχολεί….σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει και να ρίξει άπλετο φως».Το περιβάλλον του François Hollande διέρρευσε ότι ένα υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. (France 24 23/12/2014)
Η Βraze atao καταγγέλει ότι είναι στρατηγική του Υπ. Εσωτερικών να συντονίζεται η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και από την στιγμή της εκδήλωσης των ισλαμιστικών επιθέσεων τηρείται αυτός ο κανόνας στην επικοινωνία και τα ανακοινωθέντα της αστυνομίας. Ο δε Υπ. Δημόσιας Τάξης πήγαινε ο ίδιος και στα 3 σημεία για να καθησυχάσει.Θεωρείται ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολές στους εισαγγελείς να μην θίγουν τον θρησκευτικοπολιτικό χαρακτήρα των επιθέσεων γι αυτό τους εμφανίζουν όλους τους δράστες ως ανισόρροπους.Ο δράστης στη Dijon διεκδίκησε στο όνομα της Τσετσενίας την πράξη του και καταγόταν από τον Καύκασο.Παρ΄όλα αυτά η εισαγγελέας εθελοτυφλεί. Και ο δράστης της Nantes κραύγαζε Αλλάχ Ακμπάρ σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και αυτό το στοιχείο γρήγορα αποσιωπήθηκε και οι αρχές μίλησαν για διαταραγμένο άτομο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.