Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

#NormanAtlantic ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΤΗΝΗ! «Τούρκοι και Ιρακινοί χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά για να περάσουν πρώτοι και να σωθούν!»




Απο τους πρώτους διασωθέντες ξεκινούν και οι πρώτες μαρτυρίες για τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν στο φλεγόμενο πλοίο. Συγκλονίζει η εξήγηση που έδωσαν για το πως στους καταλόγους των διασωθεντων βρίσκονται ονόματα«αραβικά» ονόματα:

«Τουρκοι και Ιρακινοί μας κοίταζαν με μίσος» λέει γυναίκα που διασώθηκε. «Μας χτυπούσαν για να περάσουν μπροστά. Χτυπούσαν ακόμα και γυναικες με παιδιά.»
Ήδη με την πρώτη άφιξη, εκτος απο τα γυναικόπαιδα παρεισφρησαν μεσα τρεις λαθρεπιβάτες που δεν υπήρχαν πουθενά στα κατάστιχα. Άρα ήδη λείπουν τρεις επιβάτες.


Βαβριτσιωτης: «Δεν ξέρω αν υπήρχαν λαθρομετανάστες στο πλοιο»! Την ίδια στιγμή η τηλεοραση έδειχνε τα ονόματα…

Μαρτυριες – σοκ, ονόματα στην δημοσιότητα, αλλοίωση του πραγματικού αριθμού επιβατών. Αλλά ουπουργός «δεν ξέρει».
Νεα μαρτυρία πριν απο λίγο αποκαλυπτει οτι φορτηγατζηδες έδιναν πραγματική μάχη με λαθρομετανάστες ωστε να μπορέσουν να φυγαδευσουν γυναικες και παιδιά με το ελικόπτερο!

Ερευνα για ποινικές ευθύνες στην πυρκαγιά του «Norman Atlantic» ανακοίνωσε ο εισαγγελέας

νορμανΗ εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Norman Atlantic.
Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.
Η έρευνα έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδήλωθηκε χθες το πρωί στο γκαράζ του πλοίου, που μετέφερε μεταξύ άλλων οχημάτων και πολλά φορτηγά με φορτίο λαδιού.
Το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από επιθεώρηση και ο ιταλός πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι είναι βέβαιος για το αξιόπλοο και την ασφάλεια του πλοίου.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης εντοπίσθηκε πρόβλημα σε μία από τις πόρτες πυρασφάλειας του γκαράζ, αλλά αυτό το πρόβλημα είχε διευθετηθεί διευκρίνισε ο ιταλός πλοιοκτήτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

#NormanAtlantic τωρα: 5 Νεκροί, 407 οι διασωθέντες, 71 ακόμα στο πλοίο

σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, αλλά ειναι δεδομένο πως υπάρχουν αποκλίσεις απο την… πραγματικότητα λόγω του αγνώστου αριθμού λαθρεπιβατών που υπήρχαν στο πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.