Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Obama: Ο Putin δεν είναι ο «αρχηγός της σκακιέρας»


Obama: Ο Putin δεν είναι ο «αρχηγός της σκακιέρας»


Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Οι επικριτές του πρόεδρο Barack Obama λένε πως επισκιάζεται από τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, αλλά η οικονομία της Ρωσίας είναι σε ύφεση και ο Obama πήρε μεγαλύτερο «κομμάτι» στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Obama, σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε το αποτέλεσμα της τακτικής του στη Ρωσία ως απόδειξη πως διάλεξε μια επιτυχημένη τακτική.
«Υπήρξε μια έξαρση στις ιστορίες για το πώς αυτός (Putin) είναι ο «αρχηγός της σκακιέρας» και  εξουσιάζει τη Δύση και τον Obama . Και τώρα, αυτός προεδρεύει στην κατάρρευση του νομίσματος του, σε μια μεγάλη οικονομική κρίση και σε μια τεράστια συρρίκνωση της οικονομίας», δήλωσε ο Obama. «Αυτό δεν ακούγεται σαν κάποιος που εξουσιάζει εμένα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Ο Obama πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ήταν «πολύ σφιχτές» με τις χώρες που αντικρούουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ ή παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Απέρριψε επίσης την «σπασμωδική» άποψη της εξωτερικής πολιτικής ότι το «χτυπάω πρώτα και σκέφτομαι μετά, δείχνει  δύναμη».
«Διαφωνώ με αυτό», είπε .
Πηγή: http://edition.cnn.com/
gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.