Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΛΟΓΟΣ-ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ YΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
To μήνυμα του Dr Bachar al-Jaafari διαρκή αντιπροσώπου της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο επ΄ευκαιρία της επισκέψεως του πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη Γιαζίζι στην Αμερική για την ενθρόνιση του σεβ. Joseph Zahlawi ως Αρχιεπισκόπου Νέας Υόρκης και Β.Αμερικής για το πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ο ομιλητής απευθύνεται στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη :

Σεβασμιώτατε,
Επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ καλώς ήλθατε εσάς που μεταφέρετε το μήνυμα του Χριστού…….
O « σύριος » Χριστός γεννήθηκε στη συριακή γη όπου αυτός φύτεψε ένα « Δέντρο ειρήνης » στη σκιά του οποίου αναπαύεται αυτός που αναζητάει την γαλήνη και την ηρεμία.
Καλώς ήλθατε στο όνομα της Συρίας μητέρας μας πολυαγαπημένης παρά τις πληγές της.Καλώς ήλθατε στο όνομα του κάθε σύρου που έχει πραγματική πίστη στην συριακή του ταυτότητα.
Καλώς ήλθατε εσείς που αντιπροσωπεύετε την σταυρωμένη Συρία πάνω στο σταυρό των πόνων καταβάλοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το τίμημα της μετριοπάθειας,της ανοχής της και της απόρριψης των εξτρεμιστικών ιδεολογιών.
Αυτή η Συρία που μάχεται απέναντι σε όλους αυτούς που υιοθέτησαν δολοφονίες και διαχωρισμούς ως τους μόνους νόμους για να ενσπείρουν την αταξία και την διαίρεση μεταξύ των παιδιών της μιας και ίδιας πατρίδας και μεταξύ των σύρων που αντιστέκονται γιατί η πίστη τους στην πατρίδα είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους τόσο βαθιά όσο τα βουνά αυτής της γενναιόδωρης γης. Δεν υπάρχουν μειονότητες στη Συρία και η Συρία δεν έχει παρά σύρους.Τελεία και παύλα!
Προσευχόμαστε για την ασφάλεια των 2 επισκόπων του σεβ.Yohanna Ibrahim και του σεβ. Paul Yazigi,που απήχθησαν από τα μέλη μιας σκοταδιστικής ιδεολογίας η οποία δεν έχει θέση στη γη μας…..
Στη Συρία παρακολουθούμε γεγονότα που καταστρέφουν τις καρδιές και βαραίνουν τις ψυχές της καταπληκτικής μας Ανατολής.
Αλλά αυτά τα γεγονότα είναι καθ΄υπαγόρευσην.Στοχεύουν την Εκκλησία της Ανατολής τους πιστούς της που παραμένουν πάντα τόσο αυστηρά προσκολλημένοι στη γη τους παρά τις τόσες πιέσεις. Η προσκόλλησή τους και η αντίστασή τους προέρχονται από την βαθιά πίστη τους ότι ανήκουν στην σπορά αυτής της καλής γης της Ανατολής.
μικρός ελληνορθόδοξος χθες Χριστούγεννα στο Χαλέπι
……….Επιμένουμε στην απαίτηση της διατήρησης της ενότητας αυτής της Εκκλησίας έναντι όλων αυτών που θέλουν να την διασπάσουν.
Αντιπροσωπεύετε τη Συρία που υποφέρει από συνθήκες που δημιουργήθηκαν από εκείνους που αναζητούν το θυμικό,τα ένστικτα και τα ντελίρια να επιβληθούν στον ορθό λόγο,τη λογική και τη σοφία.
Εκπροσωπείτε τη Συρία τέτοια όπως αυτή ήταν και τέτοια όπως αυτή θα παραμείνει μέχρι το πλήρωμα του χρόνου.
Ένα κέντρο μετριοπάθειας,ανοχής και συνύπαρξης η οποία αναπτύσεται και γιαγαντώνται μέσα σε κάθε εκκλησία,σε κάθε τζαμί και σε κάθε τόπο λατρείας σε όλην τη χώρα.
Χριστούγεννα χθες στο ναό του προφήτη Ηλία στο Χαλέπι ο πατριάρχης Αντιοχείας με ντόπιους πιστούς
Οι συνεχόμενοι πόνοι της Συρίας απαιτούν να ενωθούμε όλοι απέναντι στους προωθητές της αδικίας και των σκοταδιστικών ιδεολογιών.Με συναντίληψη με μέθοδο και ορθό λόγο απέναντι σε όλα αυτά που μας βρήκαν.
……
Σεβασμιώτατε,
Ως οι ακόλουθοι του Χριστού …έρχεστε από τη συριακή γη φέρνοντας στην καρδιά σας τη γονιμότητα του εδάφους της,τη τρυφερότητα του νερού της,την καθαρότητα του αέρα της.Μεταφέροντας μαζί σας την έρημό της,τα βουνά της,τις πεδιάδες της ,τη θάλασσά της και τα ίδια τα δίχτυα της αγάπης φερόμενα από το Χριστό για να σώσει τους ανθρώπους της και να τους οδηγήσει στις ακτές της ειρήνης της φιλίας και της σωτηρίας.
Η Συρία αξίζει τις θυσίες μας….αξίζει να συναθροισθούμε και να θεραπεύσουμε τις πληγές της……
Όπως το είπε ο Χριστός «Υμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας μωρανθῇ, ἐν τίνι ἁλισθήσεται;… », «ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου. οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη». Αυτό θα είναι η νέα Συρία: το προστιθέμενο αλάτι στη γεύση του καλού της ανθρωπότητας και μια φλόγα ειρήνης και αγάπης φωτίζοντας το δρόμο αυτών που παραστράτησαν.
Dr Bachar Al-Jaafari
(Mondialisation.ca 24.12.14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.