Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΣΥΛΛΗΨΗ 39 ΧΡΟΝΟΥ ΡΩΣΟΥ


fbi agents
Πράκτορες του FBI συνέλαβαν έναν  υποτιθέμενο Ρώσο κατάσκοπο στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη σήμερα Δευτέρα με την κατηγορία της προσπάσθειας συλλογής οικονομικών πληροφοριών και στατολόγησης νέων »πηγων» όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο υποτιθέμενoς μυστικός πράκτορα είναι ο 39 χρονος Evgeny Buryakov και θα παραστεί ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του  Μανχάταν αργότερα τη Δευτέρα.
Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι τα δύο άλλα μέλη του δικτύου κατασκοπείας, Ιγκόρ Sporyshev, 40 ετών, και ο Βίκτωρ Podobnyy, 27 ετών , προστατεύονται από τη διπλωματική ασυλία, αλλά δεν ζουν πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες .
Οι αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Buryakov εργάστηκε συγκεκαλυμμένα για λογαριασμό της Μόσχας, χωρίς να ενημερώσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder δήλωσε:
«Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον ύποπτο,   καταδεικνύουν τη σταθερή δέσμευσή μας για την καταπολέμηση  των μυστικών πρακτόρων να συγκεντρώνουν παράνομα πληροφορίες και την να προσλαμβάνουν κατασκόπους εντός των ΗΠΑ»πρόσληψη κατασκόπους εντός των Ηνωμένων Πολιτειών» .
«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που διαθέτουμε για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την απολογία των ξένων μυστικών παραγόντων που  δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό των ΗΠΑ και δεν θα υπολογίσουμε την κάλυψή τους, όσο βαθιά και αν είναι», πρόσθεσε. (Naharnet)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.