«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση) δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Ο Σουλτς με δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανία ZDF αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».
Είχε προηγηθεί η αντίδραση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί μαζί μας» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι την Τρίτη δημοσιοποιήθηκε η δήλωση της Ε.Ε. για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς να δοθεί η συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς.
Ο εκπρόσωπος του κ. Τουσκ απορρίτπει την κριτική που ασκεί η κυβέρνηση λέγοντας: «Συμβουλευτήκαμε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της νέας ελληνικής κυβέρνηση. Εμείς καταλάβαμε, την Δευτέρα, ότι το ανακοινωθέν είχε συμφωνηθεί από όλους».
Επίσης προσθέτει: «Όταν μάθαμε για την διστακτικότητα που εξέφρασε η ελληνική πλευρά, το πρωί της Τρίτης…προτείναμε να προσθέσουμε μια υποσημείωση που θα εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Καθώς η Ελλάδα δεν επιθυμούσε μια τέτοια υποσημείωση, ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση όπως είχε συμφωνηθεί το απόγευμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, προκειμένου να της μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του. Reuters
hellasforce.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.