Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΧΑΛΕΠΙ: ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ζωντανά από Χαλέπι….

Στο βίντεο που θα δείτε και τραβήχτηκε σήμερα στο Χαλέπι, υπάρχει μια συγκινητική λεπτομέρεια που ο ανθρωπισμός της ξεπερνά κάθε τραγωδία του πολέμου.
Συριος ήρωας ,συνταξιούχος μηχανικός παραμένει μόνος του στο σπίτι του στο Χαλέπι  και υφίσταται όλα τα βασανιστήρια του τρόμου, της πείνας και της δίψας.Έχοντας διώξει στην πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας, κόρες και γυναίκα, πηγαίνει κάθε μέρα και επισκέπτεται φαντάρο του συριακού στρατού που φυλάει σκοπιά σε θέσεις επικίνδυνες της διχοτομημένης πόλης, στον ελευθερο τομέα του Χαλεπίου αλλα σε απόσταση αναπνοής από τους τζιχαντιστές.

Ο πατέρας αυτού του φαντάρου που πάντα ήταν φανατικός σουνίτης μουσουλμάνος αλλά δεν το εξέφραζε, βρήκε την ευκαιρία με την έφοδο των τζιχαντιστών να ζήσει το απωθημένο του και έκανε κόλαση τη ζωή της οικογένειάς τους, υποχρεώνοντάς τους να ακολουθήσουν την »ισλαμική επανάσταση» και να ζήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές.
Η γυναίκα του και ο γιός τους, έχει πάει με την πλευρά των ισλαμιστών μετά από απειλές, καθώς είναι σουνίτης και θεωρείται διπλή προδοσία να μην τους ακολουθούν οι σουνίτες της Συρίας. Η μητέρα φυγαδεύθηκε και ο γιός τάχθηκε στις δυνάμεις εθελοντών του στρατού για να τους πολεμήσει. Από τότε οι ισλαμιστές που γνωρίζουν την ιστορία της οικογένειας έχουν ορκισθεί να πάρουν το κεφάλι στο νεαρό Σύριο. Ο πατέρας του συνεχίζει να είναι ταγμένος με τους τζιχαντιστές και στέλνει και αυτός μηνύματα ότι θα σκοτώσει τον γιό του με τα ίδια του τα χέρια….
Ο Σύριος αδερφός μας που τυγχάνει να είναι χριστιανός και συνταξιούχος μηχανικός και μουσικός αλλά πάντα μάχιμος για την υπεράσπιση της πατρίδας του έναντι των τουρκικών, αμερικανικών και σαουδαραβικών συμφερόντων, έχει βρεί στο πρόσωπο του φαντάρου έναν πραγματικό γιό. Του μαγειρεύει και του πηγαίνει φαγητό, του κάνει παρέα πολλά βράδια στις σκοπιές, του πηγαίνει ρακί για να ζεσταθεί. Μαζί έχουν μοιρασθεί τα πιο ευγενή αισθήματα της ανθρώπινης φύσης και μαζί μουλμάνοι και χριστιανοί θα νικήσουν τη βαρβαρότητα στη Συρία.
Για λόγους ασφαλείας των προσώπων δεν δίνουμε παραπάνω στοιχεία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.