Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ξαναγράφει την ιστορία: «Η ΕΣΣΔ εισέβαλε στην Γερμανία» !


ykranei

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk έχει αποδείξει τις γνώσεις του για την ιστορία για τον κόσμο, αναφέρει σύσσωμος ο πρωινός ρωσικός τύπος , ο οποίος είναι έξαλλος .
Την Πέμπτη, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Βερολίνο, ο διοπτροφόρος νέος πολιτικός έδωσε συνέντευξη ζωντανά, στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, όπου υποστήριξε ότι η ΕΣΣΔ  ξεκίνησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εισβάλοντας στην  Γερμανία, αναφέρει επί λέξη το ρωσικό πόρταλ, sputniknews.com .

«Όλοι μας ακόμα θυμόμαστε  καθαρά την σοβιετική εισβολή στην  Ουκρανία και την Γερμανία», είπε ο Γιάτσενουκ . «Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε ξανά», δήλωσε ο ίδιος!!.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξαναγράψει τα αποτελέσματα του Β “Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε. «Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό», κατέληξε ο Yatsenyuk .
Ο Yatsenyuk, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια συγκεκριμένα αποτελέσματα του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθεί να ξαναγράψει  ο Πρόεδρος Πούτιν. Η γερμανική τηλεόραση φάνηκε να ενδιαφέρεται για τη συνέχιση του θέματος, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα .
Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και του  Κίεβου, αποτελούσαν  μέρος της ΕΣΣΔ, αν και η  δυτική Ουκρανία, διαμελίσθηκε  μεταξύ  Πολωνίας,  Τσεχοσλοβακίας και  Ρουμανίας.
Τον Σεπτέμβριο του 1939, η ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση, διαμέλισαν την Πολωνία,  που είχε συσταθεί μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν και ιδρύθηκαν αρκετά ανεξάρτητα ουκρανικά κράτη λίγο μετά την κατάρρευση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, αυτά ήταν βραχύβια και είχαν υπαχθεί , είτε στην Πολωνία, είτε στην νεοσυσταθείσα τότε Σοβιετική Ένωση το 1921.
Και φυσικά, ήταν η ναζιστική Γερμανία που εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση στις 22 του Ιουνίου του 1941,  με επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία «Μπαρμπαρόσα». Τα σοβιετικά στρατεύματα τελικά κατέλαβαν  το Βερολίνο,  τον Μάιο του 1945, μετά από έναν ανελέητο πόλεμο  που είχε κοστίσει στην ΕΣΣΔ πάνω από 22 εκατομμύρια ζωές.
Η γερμανική τηλεόραση  δεν φαινόταν να γνωρίζει την ιστορική γκάφα του Ουκρανού πρωθυπουργού, καταλήγει το ρωσικό άρθρο. Τα σχόλια του Ουκρανού πρωθυπουργού έχουν ήδη επικριθεί από την Ρωσία.
Στο Twitter του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Ρωσίας στις διεθνείς υποθέσεις Αλεξέι Pushkov έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
« Ο Yatsenyuk έχει τελικά πάει πολύ μακριά με την κουνιστή πολυθρόνα του. Μετά τη δήλωσή του σχετικά με  τη σοβιετική εισβολή στην Γερμανία και την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν μπορεί κανείς να τον πάρει  στα σοβαρά».
Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr,το ζήτημα προκάλεσε έντονη αντίδραση στην Μόσχα, διότι το Κίεβο χρησιμοποιεί στρεβλωμένα γεγονότα του αποκαλούμενου από την Μόσχα, ως « πατριωτικού πολέμου», όπως ονομάζεται ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος, κάτι που διεγείρει εθνικά αντανακλαστικά στην χώρα. Όσο για τον γερμανικό κανάλι και την μη αντίδραση του, αυτό αφήνουμε να το σχολιάσετε εσείς……
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.