Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κανονική ρωσική εισβολή εντός ουκρανικού εδάφους;


spetsnaz

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
700 Ρώσοι Spetsnaz εντός ουκρανικού εδάφους για την μάχη του αεροδρομίου-Άρματα μάχης και πύραυλοι 
Σύμφωνα με  στρατιωτικούς του ουκρανικού στρατού   περίπου 700 Ρώσοι  πάνοπλοι στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα , της Ουκρανίας και εισήλθαν στις πόλεις του Ντονένσκ, σήμερα Δευτέρα, για να βοηθήσουν τους ρωσόφωνους αντάρτες που μάχονται για τον έλεγχο της ανατολικής της χώρας.

«Σήμερα το πρωί, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων  των ρωσικών  ενόπλων δυνάμεων διέσχισαν τα σύνορα, και εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος» , ανακοίνωσε ο  στρατιωτικός εκπρόσωπος Andrei Lysenko δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP.
«Άρματα μάχης Τ72ΒΜ, πολλαπλά συστήματα πυραύλων GRAD, αντιαεροπορικά συστήματα BUK, πυραυλικά συστήματα SMERCH, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών, εισήλθαν εντός ουκρανικού εδάφους  και συγκεκριμένα στο Ντόνετσκ, από τον ρωσικό στρατό»,  δήλωσε ο Yatsenyuk.
Σύμφωνα με ανάλυση στο  pentapostagma.gr, η Ρωσία εφαρμόζει το σχέδιο αποστολής δυνάμεων πεζικού κατά κύματα στο ουκρανικό έδαφος , προσπαθώντας να «ελέγξει» την κατάσταση ασφαλείας. Σε καμία περίπτωση προς το παρόν, δεν θέλει να πραγματοποίηση επέμβαση «τύπου Κριμαία», για να μην δώσει λαβή στην δύση.
Την ίδια στιγμή οι αμερικανοί σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα 24 международные новости , ετοιμάζονται να αποστείλουν εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα από το Αφγανιστάν , τώρα που αποχωρούν από την χώρα αυτή. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι το κόστος μεταφοράς των οχημάτων αυτών, και η φθορά τους, δεν τα καθιστά ενεργά για τον αμερικανικό στρατό.
Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει οπωσδήποτε ρωσική αντίδραση , συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς αμερικανικών μονάδων τεθωρακισμένων στην Λιθουανία.
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, στην ανατολική Ουκρανία εισερχόμαστε σε μια νέα φάση, έμμεσης εμπλοκής τόσο της Ρωσίας με την αποστολή στρατιωτών , όσο και των αμερικανών με την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων και ιδιωτικών εταιρειών.
Είπαμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι «υβριδικός» , και η υλοποίηση του αν μη τι άλλο «παραδίδει» μαθήματα σε όλους τους ευρωπαϊκούς στρατούς, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.