Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Εμείς να δείτε πόσο "φρικαρισμένοι" είμαστε με την ΕΕ κύριε Σούλτς"!

Image


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Την φρίκη του εκδήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επειδή η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να ενημερώνεται και να ερωτάται για τόσο σοβαρά θέματα όπως η χρονική επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας! Επειδή ο κ.Σουλτς κάτι θα έχει ακούσει για το πόσο…φρικαρισμένοι είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολίτων με την ΕΕ καλό θα είναι να προσέχει και την φρασεολογία του και τις απόψεις του.

Δεν είμαστε υπέρ των εθνικών …τσαμπούκάδων ή της διάλυσης της ΕΕ αν και ηαυτοκαταστροφική της πορεία φαίνεται αναπόφευκτη. Αλλά οι ευρωπαίοι …φίλοι ,σύμμαχοι και εταίροι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά.
Η Ελλάδα και η Κύπρος στο θέμα των ρωσικών κυρώσεων έχουν βρεθεί στην πιο δύσκολη θέση . Όχι δεν υποστηρίζουμε την θεωρία …του “ορθόδοξου ξανθού γένους” που θα έρθει να μας σώσει ,το ΄χουμε πολλές φορές επισημάνει .Αλλά και οι δύο χώρες είχαν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα με την Ρωσία τα οποία επλήγησαν ανεπανόρθωτα! Αν δεν το ξέρει ο κ.Σουλτς και οι υπόλοιποι.
Επίσης καλώς ή κακώς η Ελλάδα είχε προμηθευτεί στο παρελθόν οπλικά συστήματα τα οποία πρέπει να συντηρήσει. Και το θέμα των κυρώσεων προκαλεί σημαντικά προβλήματα σ΄ αυτό . Ο κ.Σουλτς μπορεί να μην ανησυχεί για την ασφάλειά μας. Εμείς οφείλουμε να ανησυχούμε και να ψάχνουμε τρόπους επίλυσης του προβλήματος που έχει προκληθεί.
Τέλος ο κ.Σουλτς θα πρέπει να κατανοησει ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αντιμετωπίζουν καθόλου θετικά το καθεστώς και την κυβέρνηση που η ΕΕ με επιμονή προσπαθεί να επιβάλλει στην Ουκρανία. Είναι λίγο…ακραία για τα ελληνικά δεδομένα.
Συνεπώς ας καταλάβει ο κ.Σουλτς που είναι στην Αθήνα ότι το μόνο που κατορθώνει με δηλώσεις περί … φρίκης για τα αυτονόητα είναι να προκαλεί ένα "αντιευρωπαϊκό" κλίμα που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι χρεωμένη και να εξαρτάται από δανεικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αγνοούν ειδικά όταν θίγονται συμφέροντά της σε κρίσιμους τομείς. Η ΕΕ υπάρχει -ακόμη- όχι για να ανοίγει νέες αγορές στην γερμανική βιομηχανία αλλά για να φροντίζει τα συμφέροντα όλων των χωρών μελών της. Στα …χαρτιά τουλάχιστον αυτό ισχύει.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.