Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ


1080248
Στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν όπου οδηγήθηκε αργά χθες το βράδυ ο Ρώσος υπήκοος  Yevgeny Buryakov που είχε συλληφθεί νωρίτερα από αξιωματικούς του FBI στο  Bronx με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Η δικαστής  Sarah Netburn αποφάσισε ότι ο  Buryakov, θα προφυλακισθεί καθώς έχει κάθε λόγο για να φύγει από τις ΗΠΑ. Επίσης δήλωσε ότι η εργασία που του πρόσφερε η ρωσική επενδυτική τράπεζα Vnesheconombank, ήταν απλή κάλυψη.
Η συνήγορος υπεράσπισης  Sabrina Shroff που εκπροσώπησε στη δικαστική αίθουσα τον Buryakov, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο ρωσικό ειδησεογραφικό  TASS.
Το Γραφείο του Εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Buryakov και οι 2 ρώσοι υπήκοοι  Igor Sporyshev και Viktor Podobnyyσυνέλλεγαν ευαίσθητες πληροφορίες  για τη Ρωσία, όπως τα αντιρωσικά μέτρα κατά ρώσικων τραπεζών και περί εναλλακτικών πηγών ενέργειας που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ. Δήλωσε επίσης ότι και οι 3 ρώσοι, ήταν αξιωματικοί της Ρωσικής Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών (SVR).
Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Sporyshev and Podobnyy, νομικοί και διπλωμάτες έφυγαν από τις ΗΠΑ.
Το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και το  Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη,  εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
“Δεν λάβαμε καμιά επίσημη ενημέρωση για το γεγονός, όσον αφορά τις ανεπίσημες πληροφορίες, δεν σχολιάζουμε».
Ωστόσο, οι SVR δήλωσαν στο Tass ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση μέσω όλων των πηγών πληροφόρησης που διαθέτουν.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.