Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ό,τι επιθυμεί η ψυχή του ψηφοφόρου…


πάρε_κόσμε
Βγήκαν και τα ψηφοδέλτια επικρατείας, η προεκλογική βιτρίνα δηλαδή των κομμάτων, με «προσωπικότητες κύρους», όπως ονομάζονται, προκειμένου να βγάλουν προς τα έξω αίγλη απέναντι στους ψηφοφόρους.
Καλό το κύρος αλλά, όπως υποστηρίζουμε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρακτικούς ανθρώπους που έχουν ζήσει την πιάτσα και όχι από μισθωτούς σε ιδρύματα ή πανεπιστήμια, άσχετα με το αν είναι καλοπροαίρετοι ή όχι.

Έχει ανάγκη από πρακτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Είναι αυτά που υπόσχεται η ΝΔ και αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος από την άλλη επανακρατικοποιήσεις, διορισμούς και άφθονα επιδόματα. Τα ελείμματα βέβαια δεν μας λένε ποιος θα τα πληρώνει, ενώ για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να πει επακριβώς ποιος θεωρείται κατά την γνώμη του πλούσιος για να επωμιστεί δήθεν τα βάρη, σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό δημοσιογράφο.

Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι αρέσκονται στο να βλέπουν κύρος και να ακούν προεκλογικές κορώνες, παραβλέποντας την ουσία και το ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε τώρα. Ό,τι επιθυμεί η ψυχή του ψηφοφόρου και μετά φυσικά ακολουθεί η απογοήτευση. Δεν μαθαίνει δυστυχώς ο κόσμος.
Η αγορά έχει, εν τω μεταξύ, νεκρώσει, διότι ο κόσμος φοβάται το άγνωστο. Μέσα σε αυτά έχουμε και την ύποπτα αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο.
Στον ελλαδικό μικρόκοσμο ασχολούμαστε με τις εκλογές, τις οποίες αυτοί που τις προκάλεσαν, «μικροί» και «μεγάλοι», θα φέρουν και την ευθύνη, εφόσον δεν βρεθεί λύση την επόμενη μέρα στα καυτά ζητήματα και οδηγηθούμε εν τέλει σε πολιτειακή ανωμαλία, κάτι που απευχόμαστε.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.