Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ:ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ boeing 777 ΣΤΟ « MAΛΑΙΣΙΑΝΟ” ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ


./ ΜΕ ΝΑΡΚΕΣ MON-50 ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ
Μια ακόμη προβοκάτσια των ουκρανικών δυνάμεων ….Αποδεικτικό υλικό τεκμαίρει ότι πιθανότατα ο στρατός του Κιέβου πυροδότησε νάρκες κατά προσωπικού και προκάλεσε την ομαδική σφαγή με 12 νεκρούς στο λεωφορείο που κατευθυνόταν από το Ντονέτσκ στην περιοχή της Μαριούπολης.

 Η παρουσία ναρκών κατά προσωπικού τύπου MON-50 ,MON-90 και ΜΟΝ 100 στην περιοχή του στρατιωτικού φυλακίου υποδηλώνεται από τα τυπικά προειδοποιητικά σήματα για την ύπαρξη επικίνδυνων στοιχείων που εντοπίζονται κατά μήκος του δρόμου όπου βρίσκεται το λεωφορείο.Γίνονται  ορατά στα 10-26 και 12-45 του βίντεο:
http://rutube.ru/video/11c41ec1c4278ddbe8ec387381bd2a43/Στα βίντεο από το μακάβριο θέαμα του λεωφορείου είναι οφθαλμοφανή και εξώφθαλμη η χρήση ναρκών MON-50 και των ανάλογων τύπων.Είναι ενδεικτική η παρουσία διάσπαρτων ατσάλινων μικρών κυλίνδρων με διάμετρο 6,35mm ύψος 7 χιλιοστών, με συνολικό βάρος 15gr στη λίμνη αίματος,στα σκαλιά του λεωφορείου ,ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά.
Αυτά τα σφαιρίδια έχουν το βέλτιστο βάρος και μέγεθος και λόγω της καλής αεροδυναμικής τους αναπτύσουν ταχύτητα.
Στην MON-100  εμπεριέχονται 400 μεταλλικές σφαίρες σε μορφή κυλίνδρων διαμέτρου 10 mm.
Οι νάρκες αυτές ανήκουν στις θραυσματοβόλες  οριζόντιας δράσης.
Οι νάρκες οριζόντιας δράσης διασκορπίζουν όγκο μεταλλικών θραυσμάτων προς μια κατεύθυνση και υπό γωνία 60 μοιρών.
O τύπος νάρκης MON-50 έχει κοίλο παραλληλόγραμμο σχήμα,πλαστική θήκη.Ανήκει στις νάρκες κατά προσωπικού ξηράς κατασκευής Σοβιετικής Ένωσης.Παράγονται ως και σήμερα μέχρι και από την Βουλγαρία.Αυτές είναι σχεδιασμένες για να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν από την εκρηκτική θραυσματοποίηση.Είναι παρόμοιες με την αμερικάνικη M18  Claymore.Η νάρκη περιέχει 700g του RDX (PVV-5A) για να εκτοξεύσει γύρω στα  540 ή 485 θραύσματα μ΄ ένα βεληνεκές 50 m σε μια ακτίνα δράσης  54 ° .Τα θραύσματα μπορούν να είναι σφαιρίδια από ατσάλι (540). Το MON 50 συνήθως τοποθετείται επί της επιφάνειας του εδάφους ή  στα δέντρα για να έχει την μεγαλύτερη δυνατή διασπορά των θραυσμάτων.
Ο τόπος του μαζικού εγκλήματος σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες δεν φέρει ίχνη,στοιχεία και αποδείξεις που να αιτιολογούν την ρήψη «Grad» ή οβίδας ή γενικότερα να επλήγη από βαρέα όπλα πυροβολικού. Αντ ‘αυτού, κοντά στο λεωφορείο, βλέπουμε μια χοάνη, η οποία είναι αρκετά χαρακτηριστική για νάρκη. Καθώς το σημείο όπου χτυπήθηκε το λεωφορείο είναι εντός της ζώνης ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια για χρήση πυροβολικού η μόνη υπόθεση που ευσταθεί είναι ότι χτυπήθηκε από τις νάρκες αυτές που είχαν τοποθετήσει οι ουκρανοί. Δεδομένου ότι τα ναρκοπέδια αυτά έχουν προειδοποιητική σήμανση θεωρείται αδαιανόητο κάποιος επιβάτης να τα παραβίασε και να προκάλεσε την τραγωδία.Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για σκοπίμως ενεργούμενη πράξη από ουκρανικό δάκτυλο αφού υπάρχει η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπυρσοκρότησης αυτού του τύπου ναρκών.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.