Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Αποζημιώσεις 4 τρισ. για τον Β’ ΠΠ… από την Α. Μέρκελ;



Ρώσος βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος LDPR, εμπνεόμενος από το ελληνικό παράδειγμα, ζητά να αποτιμηθούν οι καταστροφές που τα ναζιστικά στρατεύματα προκάλεσαν στην τότε Σοβιετική Ένωση και να ζητηθεί η σχετική αποζημίωση την οποία υπολογίζει σε 4 τρισ. ευρώ.

Ο Μιχαήλ Ντεγκτιαρόφ, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας έθεσε την πρόταση του σε δημόσιο διάλογο, μέσω συνέντευξής του, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό.
«Η Γερμανία δεν κατέβαλε καμία πολεμική αποζημίωση στην ΕΣΣΔ για τις καταστροφές και τις σφαγές που διέπραξε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμφωνία της Γιάλτα επέτρεπε την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην κατεχόμενη από τους Σοβιετικούς ζώνη της Γερμανίας, αλλά κυρίως κατασχέθηκαν βιομηχανικές μηχανές, είδη ένδυσης και επίπλωση, τα οποία ήταν λεία πολέμου και δεν ισοδυναμούσαν με αποζημιώσεις ούτε για τις ζημιές που υπέστη η σοβιετική βιομηχανία, κατά τον πόλεμο», είπε ο βουλευτής στην εφημερίδα Ιζβέστια.
«Φαίνεται πως η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις για τα 6 εκατ. νεκρών του Ολοκαυτώματος, αλλά αγνόησε τα 27 εκατ. Σοβιετικών πολιτών που σκοτώθηκαν. Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις», τόνισε. «Η Γερμανία συνεχίζει και σήμερα να βλάπτει τη Ρωσία με τις παράνομες εναντίον μας κυρώσεις της ΕΕ», κατέληξε ο Ρώσος βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απαιτήσεις που προβάλει αποτελούν, τρόπον τινά,απάντηση στις γερμανικές-ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Είχαν προηγηθεί οι Έλληνες που ζητούν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τις καταστροφές που οι Γερμανοί προκάλεσαν, αλλά και για το κατοχικό αναγκαστικό «δάνειο», που είχαν τότε υποχρεώσει την Ελλάδα να καταβάλει.
Τέλος, άλλος Ρώσος βουλευτής, ο Νικολάι Ιβανόφ, πρότεινε να καταδικαστεί η «προσάρτηση», όπως είπε, της Ανατολικής Γερμανίας από τη Δυτική, το 1989.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.