Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ


HJHKL
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με διαδήλωση στο κτίριο της ουκρανικής βουλής. Στους διοργανωτές επέτρεψαν την είσοδο στο κτίριο  και αυτοί ανακοίνωσαν τις θέσεις τους στο γραφείο τύπου της Βουλής. Αφού δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να δούν προσωπικά τον Ποροσένκο, ακόλουθα κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, επί της οδού Bankova.

Εκεί, εκατοντάδες οργισμένοι ουκρανοί διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν  στο Προεδρικό Μέγαρο, σπάζοντας τον κλοιό της Προεδρικής Φρουράς .  Στην αίθουσα συνεδριάσεων ζήτησαν να τους δοθεί η πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια (TASS).
44574
Οι διαδηλωτές απαίτησαν την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη χώρα και  την παραίτηση όλης της στρατιωτικής διοίκησης, από τον Υπ. Άμυνας  Stepan Poltorak μέχρι τον Γεν. Εισαγγελέα Vitaly Yarema.
545445
Η οργή τους εστιάζεται στο ότι η πολεμική σύγκρουση έχει ενταθεί στη Νέα Ρωσία. Ζήτησαν την αποχώρηση του 25ου Τάγματος του Ντεμπάλτσεβο  διότι όπως κατήγγειλαν είναι περικυκλωμένοι από την πολιτοφυλακή και διαθέτουν πυρομαχικά μόνο για μια ακόμη ημέρα.
4545454
Εκπρόσωπος της οργάνωσης »Ένωση Μητέρων» κατήγγειλε νωρίτερα έξω από το κτίριο ότι εδώ και πολλές μέρες δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιό της που υπηρετεί στο τάγμα του Debaltsevο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.