Σελίδες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ;


O θρυλικός Τεν Τεν είναι παραγωγή βέλγου καρικατουρίστα
To «Berlin Social Science Center » πραγματοποίησε  δημοσκόπηση που σε 9.000 μουσουλμάνους και χριστιανούς σε 6 χώρες της ΕΕ (Βέλγιο,Ολλανδία,Γερμανία,Γαλλία,Σουηδία και Αυστρία). Οι 1.200 συμμετέχοντες που ερωτήθηκαν στο Βέλγιο  ήταν τουρκικής και μαροκινής καταγωγής και υπολογίζονται ως μουσουλμάνοι.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην « Journal of Ethnic and Migration Studies » και αναδημοσιοποιήθηκε από την καθημερινή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας φλαμανδόφωνη την De Morgen αποκαλύπτει ότι οι μισοί βέλγοι μουσουλμάνοι θεωρούνται φονταμενταλιστές. Το σχετικό ερωτηματολόγιο απαρτιζόταν από 3 θέματα στα οποία ο πολίτης όφειλε να απαντήσει μ΄ένα μονολεκτικό ΝΑΙ ή ΟΧΙ:
- Οι μοσυσουλμάνοι πρέπει να στραφούν προς τις ρίζες της πίστης τους.
- Δεν υπάρχει μόνο παρά μόνο μια ερμηνεία του κορανίου και  κάθε μουσουλμάνος πρέπει να την τηρήσει.
-Οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από τους νόμους.
Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι στο Βέλγιο στην πρώτη ερώτηση το ΝΑΙ επέλεξε το 66 % του δημογραφικού δείγματος. Στην δεύτερη ερώτηση απάντησε καταφατικά το 82,2  και στην τρίτη το 69,6 %. Περισσότεροι από το (52,5 %) των ερωτώμενων απάντησαν ΝΑΙ και στα τρια ζητούμενα και επομένως θεωρούνται φονταμενταλιστές.Μόνο η Αυστρία αποδείχθηκε ότι διαθέτει περισσότερους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους από το Βέλγιο αφού το αντίστοιχο ποσοστό που καταγράφηκε ήταν (55,2 %).(lesoir 11/2/15)
ΥΓ.Ο  Τεν Τεν σε νέες περιπέτειες;(είναι ο ήρωας των βελγικών κόμικς)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.