Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ! Λαβρόφ: Θα εξετάσουμε αίτημα βοήθειας, αν κατατεθεί από την Ελλάδα! Κρύος ιδρώτας λούζει τη Μέρκελ

Λαβρόφ: Θα εξετάσουμε αίτημα βοήθειας, αν κατατεθεί από την Ελλάδα



Τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ήπειρο. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.
Εξέφρασε ακόμη την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου επισημαίνοντας ότι «η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας» και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής χώρα στην Ελλάδα. Τον ευχαρίστησε ακόμη για την υποστήριξη στο Κυπριακό.
Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει αίτημα βοήθειας, εάν το καταθέσει η Ελλάδα.
toxwni.gr


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ! Η θερμότερη υποδοχή από την εποχή Καραμανλή.

ΝΑΙ στην συνεργασία απο τον Λαβρόφ.
Και οικονομική και στρατιωτική και ενεργειακή!
Κοτζιάς: Θα τηρηθούν όλες οι συμφωνίες της κυβερνησης Καραμανλη!
Λαβρόφ: Εμείς τηρήσαμε τον λόγο μας, χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει παλι τις συμφωνίες.
Και η μεγάλη βόμβα από τον Κοτζιά:«…καλούμε την Μόσχα να βοηθήσει στην προστασία των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία!»
…με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Πούτιν επιμένει! Κρύος ιδρώτας λούζει τη Μέρκελ

Επιμένουν οι Ρώσοι για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από το Βερολίνο ύψους μέχρι και 4 τρις ευρώ. Μπορεί επισήμως το Κρεμλίνο να μην έχει τοποθετηθεί ωστόσο Ρώσοι βουλευτές δημόσια δηλώνουν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εγείρει θέμα δείχνοντας ότι οι σχέσεις με την Γερμανία είναι πλέον «πολεμικές».
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Izvestia αναφέρει όσα είπε ο βουλευτής Μιχαήλ Ντεγκτριάροφ . Ο οποίος ζήτησς να δημιουργηθεί επιτροπή της Βουλής που θα θέσει το ζήτημα.
Πρώτος είχε θέσει το ζήτημα ο πρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Μπορεί όπως επισημαίνουν ειδικοί οι δηλώσεις αυτές να γίνονται περισσότερο για λόγους εντυπώσεων, ωστόσο είναι ενδεικτικές των εξαιρετικά τεταμένων σχέσεων που έχει πλέον η Ρωσία με την Γερμανία. Η αιτία είναι η Ουκρανία
Πάντως το «νομικό υπόβαθρο» για τις διεκδικήσεις υπάρχει . Όπως λένε οι Ρώσοι που θέτουν το ζήτημα η ΕΣΣΔ «έσβησε» τα χρέη της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά ποτέ , δεν υπέγραψε συμφωνία με την Γερμανία μετά το 1990. Συνεπώς χρωστάει…
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.