Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Άντρο» εθελοντών η ανατολική Ουκρανία για όλους…



Κροάτες εθελοντές πολεμούν, πράγματι, στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού, κατά των ρωσόφωνων, στην Αν. Ουκρανία, παραδέχτηκε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.
«Από όσα γνωρίζω υπάρχουν Κροάτες στρατιώτες που έχουν ενταχθεί στον Ουκρανικό στρατό», είπε και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, αλλά γνωρίζει ότι πολεμούν ενταγμένοι σε τακτικές μονάδες και όχι σε παραστρατιωτικά τμήματα.

Παλαιότερα πάντως, η ίδια είχε παραδεχτεί πως Κροάτες εθελοντές είχαν ενταχθεί στο Τάγμα Εθελοντών του Αζόφ και ουκρανικές πηγές ανέφεραν πως το ήμισυ του τάγματος αποτελείτο από ξένους εθελοντές. Φυσικά η παραδοχή αυτή αξιοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την αντίπαλη πλευρά.
Λίγες μέρες πριν, οι ρωσόφωνοι δήλωσαν πως έχουν ενδείξεις για την παρουσία αγγλόφωνων, γαλλόφωνων και φλαμανδόφωνων ανδρών στην κυκλωμένη από τις δυνάμεις τους πόλη του Ντεμπαλτσέβε.
Φυσικά δεν ανέφεραν ότι ξένοι εθελοντές, κυρίως Σέρβοι, υπηρετούν και στις τάξεις των δικών τους δυνάμεων. Οι αυτονομιστές ανέφεραν επίσης ότι κυρίευσαν πυρομαχικά τα οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά χώρες του ΝΑΤΟ, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Βοσνία ακύρωσε συμφωνία παράδοσης πυρομαχικών που είχε υπογράψει με την Ουκρανία μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της σερβικής μειονότητας της χώρας.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.