Σελίδες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ


jhlhh
Επιβεβαιώνεται η ρώσικη άποψη ότι ενώ από τον τακτικό στρατό του Ποροσένκο, λιποτακτούν κατά χιλιάδες, τα παραστρατιωτικά τάγματα επιθυμούν τη διαιώνιση της αιμοχυσίας.
Η εξτρεμιστική  φιλοναζιστική  οργάνωση Δεξιός Τομέας  δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο Μινσκ και θα συνεχίσει τις ενέργειές της, δήλωσε ο ηγέτης της  Dmytro Yarosh (tass).

20140414152456
Σύμφωνα με τον Γιαρός, οι συμφωνίες είναι αντισυνταγματικές.
Η οργάνωση που  έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντικυβερνητικές  ευρο-Μαϊντάν  ”διαδηλώσεις”  και τώρα κατέχει μια έδρα , κηρύχθηκε  από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ως εξτρεμιστική και απαγορεύεται  κάθε δραστηριότητά της στην ρωσική επικράτεια . Οι ανακριτικές αρχές διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία για μαζικές δολοφονίες αμάχων στις ρωσόφωνες περιοχές.
Αλλά και ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του παραστρατιωτικού τάγματος Azov ( Αζοφικής), Igor Moseichuk, ορκίσθηκε ότι θα αψηφήσει τις συμφωνίες του Μίνσκ και θα ανατρέψει και κοινοβουλευτικά την εφαρμογή τους:
“Αυτό είναι μια πράξη προδοσίας. Προδοσία των εθνικών συμφερόντων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιγράψει κανείς το κείμενο σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ  που o Λεονίντ Κούτσμα συνυπέγραψε με τους εκπροσώπους των Ντόνετσκ και Luhansk , εξ ονόματος της Ουκρανίας», λέει ο ”ριζοσπάστης” βουλευτής .
Δεξιός Τομέας, Τάγματα Azov και   Aidar με τις όποιες διάσπαρτες μονάδες του, έχουν εκφρασθεί δημόσια ότι θα συνεχίσουν την ”εκκαθαριστική” δράση τους.
Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Μελετών, Σεργκέι Markov μιλάει για την ύπαρξη 2  ειδών  ταγμάτων. Σε δηλώσεις του στο  TASS εξήγησε ότι το ένα είδος αποτελείται  από μισθοφόρους που προσέλαβαν οι μεγιστάνες Ουκρανοί , με προεξάρχοντα τον Ιγκόρ Kolomoisky . Τα περισσότερα από τα μέλη τους έχουν πλούσιο βιογραφικό  στον υπόκοσμο και στο οργανωμένο έγκλημα.
”Toυς άνοιξαν διάσπαρτα τις πόρτες των κελιών της φυλακής ”, δήλωσε ο Markov.
“Είναι μισθοφόροι προς ιδίον όφελος. Ένα τέλος στις εχθροπραξίες , θα ισοδυναμούσε για αυτούς με  απώλεια εισοδήματος και επικείμενη δίωξη.”
Για το λόγο αυτό και μόνο, είπε ο Markov, θα αντισταθούν σε κάθε ειρηνευτικές προσπάθειες με όλα τα πιθανά μέσα. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί ότι αυτοί οι ποινικοί δεν είναι μια οργανωμένη ομάδα , απλώς εκτελούν  πιστά τις εντολές των αφεντικών τους.
Τάγμα AzovΤάγμα Azov
Στην άλλη ομάδα των παραστρατιωτικών – που αρθμεί και πολύ λιγότερα μέλη από τους μισθοφόρους συμμορίτες - συναντάει  κανείς το φαινόμενο της πλύσης εγκεφάλου σε υπερ-εθνικιστικές . Τα πιο ριζοσπαστικά τάγματα αυτού του είδους, είναι τα νεοναζιστικά   Aidar και Azov. Διαθέτουν υψηλή πειθαρχία και  κίνητρα.  Εγκληματούν με ιδαίτερη σκληρότητα κατά των αμάχων αλλά και των πολιτικών τους αντιπάλων.
“Το Αidar κυρίως ληστεύει, βιάζει και σκοτώνει. Το Azov, βασανίζει τους πολιτικούς αντιπαλους του και όσους αυτοπροσδιορίζονται ως ρωσο-ορθόδοξοι χριστιανοί ”, προσθέτει ο  Markov.
τάγμα Aidarτάγμα Aidar
Κάθε υπόδειξη για την επίτευξη ειρήνης εξοργίζει τους υπερεθνικιστές , γιατί ένα τέλος στον πόλεμο θα συνεπάγεται τον αφοπλισμό και τη διερεύνηση των εγκλημάτων τους, καθώς και την απώλεια των θέσεών που ελέγχουν στο κοινοβούλιο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.