Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το γερμανικό αντι-ισλαμικό κίνημα εξαπλώνεται στη Σουηδία


Το γερμανικό αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA οργανώνει την πρώτη του πορεία διαμαρτυρίας στη Σουηδία, μετά από πολλές εμπρηστικές επιθέσεις κατά μουσουλμανικών τεμενών που έχουν γίνει τελευταία σε αυτή τη χώρα.

Το γερμανικό κίνημα PEGIDA ( Πατριώτες Ευρωπαίοι ενάντια στην ισλαμοποίηση της Δύσης- Patriotische Europäergegen die Islamisierung des Abendlandes) έχει προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Μάλμο της Σουηδίας τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα της πόλης, τα οποία επικαλείται το τούρκικο δημοσίευμα.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την ομάδα στη σουηδική έκδοση του Facebook, η οποία μέχρι σήμερα έχει 8.800 οπαδούς, οι οποίοι τίθενται κατά των μουσουλμάνων μεταναστών στη Σουηδία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπεται να γίνει μια άλλη διαμαρτυρία στη σουηδική πόλη, κατά της παρουσίας τουPEGIDA, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των αναμενόμενων συμμετεχόντων, ούτε εάν θα γίνει ταυτόχρονα.
Το δημοσίευμα, πάντως, σημειώνει ότι η πορεία διαμαρτυρίας κατά των μουσουλμάνων θα γίνει μετά από μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων κατά το μήνα Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καθώς και τον Ιανουάριο, φέτος.
Παρόμοια πορεία από το κίνημα PEGIDA είχε πραγματοποιηθεί στη νορβηγική πρωτεύουσα, Όσλο στις 15 Ιανουαρίου και στην δανική πρωτεύουσα, Κοπεγχάγη, στις 19 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, εκατοντάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντι-διαδηλώσεις κατά αυτών των γεγονότων, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
The Hellenic Information Team
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.