Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ


1082

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια  της Συνδιάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο είπε ότι  Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko έχει χάσει το μονοπώλιο για τη ΛΉΨΗαποφάσεων σχετικά με την άσκηση βίας.
“Το πρόβλημα είναι ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει χάσει το μονοπώλιο της βίας.Τώρα υπάρχουν τάγματα, τα οποία πληρώνονται πολύ καλύτερα από ό, τι οι τακτικές ένοπλες δυνάμεις.”

“Από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις, οι περισσότεροι τρέχουν σε αυτά τα τάγματα, τα οποία φέρουν διάφορα ονόματα, όπως Αζοφικής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων έχουν ως επικεφαλείς διεγνωσμένους υπερεθνικιστές.».
Εκτός αυτού, η Μόσχα έχει επίγνωση των πραγματικών δράσεων των ΗΠΑ στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών .
“Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι απλά λειτούργησαν ως μεσάζοντες για την μετάβαση της εξουσίας στην Ουκρανία. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως έγιναν τα πράγματα, ποιός επικοινώνησε στο τηλέφωνο για να συζητήσει για τους μελλοντικούς παράγοντες που θα απάρτιζαν την ουκρανική κυβέρνηση, ποιοί ήταν στην Maidan, και τι συμβαίνει τώρα”
”Και σίγουρα αυτοί για τους οποίους μιλάω δεν ήταν ούτε οι στρατικοί οι δικοί μας, ούτε οι δικοί μας ειδήμονες”, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
«Εμείς θέλουμε ο λαός της Ουκρανίας να αποκαταστήσει την ενότητά του στη βάση ενός εθνικού διαλόγου” , δήλωσε ο Υπουργός.
Στην σκόπιμη αναφορά του στην Κριμαία σχολίασε :
 “Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών έχει διάφορες αρχές,  και το δικαίωμα ενός έθνους για αυτοδιάθεση καταλαμβάνει κεντρική θέση”. (tass)
 Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Δύση εθελοτυφλεί όταν το Κίεβο χρησιμοποιεί  απαγορευμένα όπλα και διενεργεί πολεμικές  επιχειρήσεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Δήλωσε ότι η Ρωσία δύναται να εγγυηθεί την υλοποίηση των συμφωνιών   εάν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και η αντιπροσωπεία του   αναλάβουν την πρωτοβουλία των απ’ευθείας συνομιλιών με τους εκπροσώπους των Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
Υπογράμμισε,  ότι υπάρχει η θέληση μεταξύ  Ρωσίας και Ε.Ε. για ομαλοποίηση των σχέσεων, παρά τα συνεχόμενα ”τεστ αντοχής”  στη Ρωσία. Κατήγγειλε ότι η διαιώνιση της περιπλοκής εξυπηρετεί μόνο τις  ΗΠΑ που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση και που επιχειρούν εδραιωθούν στο ”μαλακό υπογάστριο” της Ρωσίας. (sol)
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, και μετά τη χθεσινή  κατ’ιδίαν συνάντησή τους με τον Πρόεδρο Πούτιν, ο Γάλλος ομόλογός του  προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός τότε η μόνη λέξη είναι ”πόλεμος” ενώ η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει και στην Ουγγαρία, ότι δηλαδή η ουκρανική κρίση δεν θα επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα.
 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.