Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Από ήρωας ζητιάνος και παραγωγός μπαρούφας




Ο πιστός εκτελεστής των εντολών της ΕΕ και όψιμος σωτήρας, δηλώνει ανερυθρίαστα:
«Ο κόσμος δεν θέλει χρήματα και δουλειές, θέλει αξιοπρέπεια»
«Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει το Μάρτιο»
Τώρα που η ΕΕ γύρισε την κρίση από οικονομική σε ανθρωπιστική γίνεται λογικό και το παράλογο από τα όργανά της τύπου Βαρουφάκη. Η δουλειά δεν είναι απαραίτητη θα σου δίνει αξιοπρέπεια η παρέα του Βαρουφάκη σιτίζοντας την επιβίωση των προσκυνημένων, αρκεί να μην σηκώνουν κεφάλι.
Αν γνωρίζει ο κ. Βαρουφάκης κάποιο οικονοπολιτικό σύστημα στο οποίο η εργασία δεν είναι όπλο υπεράσπισης της αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας το γνωστοποιήσει άμεσα.

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το γνωστό πρακτορείο την συνοδεύει με τη φράση «ο Βαρουφάκης βασίζεται στην ΕΚΤ, για να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία το Μάρτιο». 
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών «υπολογίζει πως η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της». 
Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ το Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα δύο δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. 
Είναι δικά μας χρήματα» τόνισε ο υπουργός. «Είμαι αρκετά βέβαιος» συνέχισε, «ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».
«Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους» υπογραμμίζει εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός τόνισε ότι, με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα πέντε-οκτώ χρόνια.
stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.