Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΜΙΚΡΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ \Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ

dnr.si

Μεταξύ της συνδιάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ την Τετάρτη οι ουκρανοί ρίσκαραν την ασφάλεια ενός ολόκληρου πληθυσμού ανατινάζοντας εργοστάσιο χημικών στο Ντόνετσκ.

dimpenews OI OYKΡΑΝOI XTYΠΗΣΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ


To βράδυ της Κυριακής η πόλη του Donetsk συνταράχθηκε από μια πολύ δυνατή έκρηξη στο χημικό εργοστάσιο Kazenni.363176567
Προκάλεσε πολλούς τραυματίες ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπαρχηγός του στρατού της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίς του Ντόνετσκ  Edouard Bassourine.
dimpenews OI ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

“Η έκρηξη προκλήθηκε στο εργοστάσιο Kazenni.Για την ώρα ο σκοπός της επίθεσης δεν είναι φανερός.Αν πρόκειται για πύραυλο  missile Totchka- U.Στόχευαν το εργοστάσιο. Ή αν πρόκειται για οβίδες καθώς ο ουκρανικός στρατός επιδίωκε να καταστρέψει το εργοστάσιο  που είναι μοναδικό στο είδος του”ανέφερε ο στρατιωτικός.
“Για την ώρα δεν διαθέτουμε συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά η πλειοψηφία των 20 κατοίκων που τραυματίστηκαν μέσα σε αυτήν την νύχτα προέρχονται από την έκρηξη. “
Η έκρηξη προκλήθηκε στις 22h50 h τοπική ώρα.Τοεργοστάσιο Kazenni είναι εξειδικευμένο στην παραγωγή βιομηχανικών και στρατιωτικών εκρηκτικών. (sputnik  09/02/2015)
To AFP μεταφέρει από την πλευρά του ότι το εργοστάσιο ήταν στρατιωτικό κέντρο επεξεργασίας βιομηχανικών εκρηκτικών,οβίδων,χειροβομβίδων και αεροπορικών βομβών.
Παράθυρα έσπασαν και σπίτια σείστηκαν από την τεράστια έκρηξη. Ένας ουκρανός βουλευτής χαιρέτισε αυτήν την επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων αλλά δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς χτύπησαν.
Η τοπική πολιτοφυλακή μεταφέρει ότι ένα χημικό σταρτιωτικό εργοστάσιο DKZHI στοχεύθηκε από βομβαρδισμούς και το πυροβολικό του Κιέβου.
Μάρτυρες είδαν τον ουρανό να φωτίζεται από την έκρηξη και κάποιοι κάτοικοι που ζουν κοντ΄λα στο εργοστάσιο είπαν ότι τα τζάμια έσπασαν από το ωστικό κύμμα της έκρηξης και πολλοί άλλοι μετέφεραν στο RIA Novosti ότι σείστηκε η γη.
“Το επίκεντροι ΄της έκρηξης ήταν κοντά στο DKZHI,” δήλωσε ο πρόεδρος του μετώπου των εξεγερμένων Konstantin Dolgov. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπήθηκε από τους ουκρανούς.Τον Σεπτέμβρη και το Νοέμβριο δέχθηκε ακόμη 2 επιθέσεις.Οι πολιτοφύλακες δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αν υπάρχουν νεκροί  μεταξύ των θυμάτων.” Η φωτιά συνεχίζει να καίει.Δεν υπάρχει κίνδυνος για διαφυγή χημικών προιόντων. Πιθανότατα χτυπήθηκε από οβίδα πυροβολικού” ανέφερε στρατιωτική πηγή.
Νωρίτερα ο ακροδεξιός πολιτικός και διοικητής παραστρατιωτικού τάγματος  Dmitry Yarosh επιβεβαίωσε στη σελίδα του στο  Facebook ότι η έκρηξη προκλήθηκε από το ουκρανικό πυροβολικό.Ο ίδιος είναι καταζητούμενος από την Interpol γιατί ενέχεται σε τρομοκρατικές ενέργειες.(rt)
Στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής ουκρανός Boris Filatov συνεχάρη τους στρατιώτες και τον βουλευτή της άκρας δεξιάς Dmytro Iaroch  για το ότι 20 BM-21 Grad εκτοξευτήρες ρουκέτων roquettes  και  30 καμιόνια γεμάτα χειροβομβίδων. (HuffPost)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.