Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ




Η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Κάιρο .

Στις 9 και  10 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος  θα συζητήσει με τον ομόλογό του Αιγύπτιο Πρόεδρο ,την καταπολέμηση του Τζιχαντισμού που εδραίωσε το ”Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας”, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο σύμβουλος του επικεφαλή του ρωσικού κράτους , Γιούρι Ουσάκοφ.
Οι δυο ηγέτες θα διαπραγματευθούν μια σειρά ζητημάτων σχετικά με την καταπολέμηση των ριζοσπαστών ισλαμιστών. Ειδικότερα θα διερευνήσουν το από που και πως προμηθεύονται πετρέλαιο οι οπαδοί της ISIS αλλά και με ποιά οικονομικά μέσα επιβιώνουν.
Οι συζητήσεις θα καλύπτουν επίσης όλο το εύρος των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων, σε πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα.
Οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω  ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, κυρίως σε Ιράκ,  Συρία και  Λιβύη, καθώς και τη διευθέτηση της σύγκρουσης Παλαιστίνης- Ισραήλ. (sputnik)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.