Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ENΟΠΛΟΙ ΤΗΣ ISIS EIΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



Δύο ημιφορτηγά που μεταφέρουν καμιά εικοσαριά ενόπλους της ΙSIS  εισβάλουν στο χριστιανικό χωριό των ασσυρίων Tel Hormizd στην επαρχία της Hassaka στις 30.1.15 και εξαναγκάζουν τους κατοίκους να κατεβάσουν τους σταυρούς από το καμπαναριό της εκκλησίας.

Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Khabour στον ασσυριακό τομέα της περιφέρειας της  Hassaka που περιλαμβάνει 35 ασσυριακά χριστιανικά χωριά.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του Tel Hormizd η ομάδα των ενόπλων της  ISIS έφθασε κατά τις 14.00 και διέταξε τους κατοίκους να αφαιρέσουν το σταυρό.
Ο επικεφαλής του αποσπάσματος της ISIS απείλησε να βομβαρδίσει την εκκλησία αν δεν κατεβεί ο σταυρός.Οι κάτοικοι είναι ανυπεράσπιστοι. Είναι η 4ηφορά που το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στο συγκεκριμένο χωριό το Tel Hormizd.Τρεις χριστιανοί ασσύριοι απήχθησαν από την ISIS μέσα στην Hasaka τον Οκτώβρη του 2014.
Επιθέσεις έγιναν και σε άλλους χριστιανικούς τομείς των ασσυρίων.Οι χριστιανοί ασσύριοι εκδιώχθηκαν από το Al-Thawra από την Al-Nusra.
Άλλοι χριστιανοί ασσύριοι παήχθησαν και δολοφονήθηκαν.Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν σε μια επίθεση στις 22 Γενάρη.του 2015.Τον Σεπτέμβρη του 2013 ο χριστιανός Ninar Odisho, δολοφονήθηκε από τους μουσουλμάνους στην Al-Thawra γιατί ήταν χριστιανός.
Η ISIS στοχοποίησε και την πολιτιστική κληρονομιά των ασσυρίων.Τον Μάιο του 2014 κατέστρεψε 3000 αρχαιότητες των ασσυρίων. (AINA 31/1/2014).
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.