Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΖΗΤAEI ΤΗN ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΠΟΡΝΕΣ

27706511

 

Το πρόσφατο ειδεχθές έγκλημα (14/02/15) που έλαβε χώρα  στην Ταρσός της επαρχίας Mersin στο Νότο της Τουρκίας και αφορά τη δολοφονία της  20χρονης φοιτήτριας, αραβικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας ,Ozgecan Aslan , πυροδότησε μια νέα πολιτισμική κρίση  στην Τουρκία.

Την άτυχη κοπέλα, βιάσαν, δολοφόνησαν και έκαψαν τη σορό της πριν την πετάξουν σε κοίτη ποταμού της περιοχής. Για τελευταία φορά την είχαν δει ζωντανή  δύο μέρες πριν σε ένα μίνι λεωφορείο στη Μερσίνα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης  ανέφεραν ότι ο οδηγός , Suphi Altindoken,  ομολόγησε ότι τη σκότωσε και έκαψε το σώμα της επειδή προσπάθησε να αποκρούσει τη σεξουαλική επίθεσή του. Ως συνεργοί του συνελλήφθησαν ο  πατέρας του και ένας ακόμη άντρας.
lkjlklj
Η τουρκική κυβέρνηση αναγκάστηκε να συστήσει μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει τη βία κατά των γυναικών, που οι στατιστικές  δείχνουν  ότι έχει αυξηθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.Κυβερνητικά στελέχη  αποκάλυψαν ότι υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 1.400% στο ποσοστό των δολοφονημένων γυναικών στην Τουρκία μεταξύ 2003 και 2010. (sputnik)
Σύμφωνα με την Hurriyet (03/02/15) και άλλα  μέσα, η κοινοβουλευτική επιτροπή συζήτησε την πρόταση του  Tούρκου δικηγόρου Yazuv Balkan  , σύμφωνα με την οποία  οι ανύπαντροι  άντρες πρέπει να επιδοτούνται με χρηματικό ποσό 75 τουρκικές λίρες (£ 19) ανά εβδομάδα για να καλύπτουν τις »απαραίτητες σεξουαλικές ανάγκες τους με πόρνες».
Ο 25χρονος Balkan δήλωσε στο Habertürk   ότι :
«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, το 80% της βίας και των δολοφονιών κατά των γυναικών είναι η αποτυχία να εξαλείψουν οι άνδρες τις σεξουαλικές τους. Ενα 10% προέρχεται από την απόφαση της γυναίκας να φύγει από το σπίτι του συζύγου της. Ο άντρας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό και όταν κάνει σεξ με πόρνες συμφιλιώνεται με τον ανδρισμό του.
Ο ίδιος δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας:
»Η ανδρική επιθετικότητα είναι απλά το αποτέλεσμα μιας σεξουαλικής απογοήτευσης.  Η χρηματοδότηση  των σεξουαλικών επαφών    θα ανακουφίσει τον γυναικείο πληθυσμό». Αν οι άνδρες μπορούν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες, είμαι βέβαιος ότι το 99% των δολοφονιών γυναικών θα εξαλειφθεί»
Η έννοια της «τιμής» στην τουρκική κουλτούρα έχει κατηγορηθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενδοοικογενειακή βία , με πολλούς πολίτες να δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παρέμβουν όταν  γυναίκες  κακοποιούνται.
Υπάρχει μια »γκρίζα ζώνη» στην τουρκική κοινωνία γύρω από κατά πόσο μια γυναίκα επιτρέπεται να πέσει θύμα βιασμού, δολοφονίας και κακοποίησης, εάν έχει »ατιμάσει» την οικογένεια ή την κοινότητά της.
Αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού έως θανάτου, γυναίκας στην επαρχία Μούλγα τον περασμένο Μάιο, είχε δηλώσει στο Al Monitor:
«Δεν θέλουμε να ανακατευόμαστε σε μια ιδιωτική οικογενειακή υπόθεση, μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Μια γυναίκα είναι σαν μια συκιά. Εάν ένα κλαδί είναι μολυσμένο με σκουλήκια, θα πρέπει να κόψουμε το δέντρο ή διαφορετικά θα χάσουμε ολόκληρο το περιβόλι. » 
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.