Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Obama για τον Putin: Έχει αποτύχει να εκσυγχρονίσει τη Ρωσία


Ο Obama για τον Putin: Έχει αποτύχει να εκσυγχρονίσει τη Ρωσία

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει κολλήσει στο παρελθόν και ως εκ τούτου, η χώρα έχει αποτύχει να εκσυγχρονιστεί.
«Δεν θέλω να ψυχαναλύσω τον Putin . Θα πω ότι έχει μείνει πάρα πολύ στο Σοβιετικό παρελθόν», είπε ο Obama.

Είπε ακόμη ότι και πριν από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η ρωσική οικονομία πάλευε.
«Δεν είναι μια οικονομία που χτίστηκε για τον 21ο αιώνα. Δυστυχώς , οι δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό στο εσωτερικό της Ρωσίας , νομίζω , έχουν παραγκωνιστεί . Αυτό είναι κακό για τη Ρωσία και με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι κακό και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι εάν η Ρωσία τα πάει άσχημα, η ανησυχία μας είναι ότι θα επιστρέψουν  στις παλιές επεκτατικές ιδέες που πραγματικά δεν πρέπει να έχουν εφαρμογή στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Obama.
Ωστόσο , ο Obama  επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη συνεχιζόμενη βία στην ανατολική Ουκρανία , καθώς και συνεργασία με τη Ρωσία σχετικά με άλλα θέματα.
Οι δύο πρόεδροι μίλησαν μεταξύ τους.  « Αν η Ρωσία συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειες της στην Ουκρανία , με την αποστολή στρατευμάτων , όπλων και την χρηματοδότηση για τη στήριξη των αυτονομιστών , οι δαπάνες για τη Ρωσία θα αυξηθούν », είπε ο ο Obama στον Putin, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Πηγή: http://www.cnn.com/
gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.