Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για τον Putin: Φύγε από την Ουκρανία



Οι Ηνωμένες Πολιτείες για τον Putin: Φύγε από την Ουκρανία


Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Ο Αντιπρόεδρος Joe Biden (Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) σε ομιλία του το Σάββατο, είπε ότι στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin απλά να «βγει από την Ουκρανία».
Τα σχόλια του Biden έρχονται σε μια εποχή αυξανόμενης βίας στην Ουκρανία , με τουλάχιστον 224 νεκρούς και περισσότερους από 540 τραυματίες στις τρεις τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου , σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Biden συναντήθηκε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko το Σάββατο για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Πρέπει να κρίνουμε … οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με τη Ρωσία από τις ενέργειες της και όχι από το χαρτιά που υπογράφουν», δήλωσε ο Biden . «Με δεδομένη την πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας, θα πρέπει να την κρίνουμε από τις πράξεις της , όχι τα λόγια της. Μην μας πείτε , να μας δείξετε, Πρόεδρε Putin . Πάρα πολλές φορές ο Πρόεδρος Putin έχει υποσχεθεί την ειρήνη και αντί αυτού είδαμε στρατεύματα και όπλα».
Δεν θα συζητηθεί η δυνατότητα των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή , αλλά θα υποστηρίξουμε εκ νέου το δικαίωμα του ουκρανικού λαού να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
«Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία βοήθεια και ασφάλεια, δεν θα ενθαρρύνουμε τον πόλεμο, αλλά θα επιτρέψουμε στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», είπε. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής : Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στην Ουκρανία. Επιτρέψτε μου να είμαι εξίσου σαφής : . . Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει ότι κάνει».
Ο Biden τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν να «καταρρεύσουν ή να αποδυναμώσουν την ρωσική οικονομία» με τις συνεχείς κυρώσεις, αλλά να προειδοποιήσουν  τον Ρώσο ηγέτη.
«Ο πρόεδρος Putin έχει να κάνει μια απλή, ψυχρή επιλογή», είπε . «Βγείτε από την Ουκρανία , ή αντιμετωπίστε την συνεχώς αυξανόμενη απομόνωση και το οικονομικό κόστος».
Η Merkel έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον τη Δευτέρα. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι θα συναντηθεί με τον Obama για να συζητήσουν για την Ουκρανία, τον ISIS και την αντιτρομοκρατία, όπως επίσης και για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα. Μετά τη συνάντηση τους, οι δυο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: http://edition.cnn.com/
gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.