Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

TO IΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ (ΒΙΝΤΕΟ)



To Iσλαμικό Κράτος δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα όπου εμφανίζονται μέλη του να καταστρέφουν αρχαιολογικές συλλογές του μoυσείου της Νινευή στο βόρειο Ιράκ (άλλες πηγές αναφέρονται στη Μοσούλη).Γλυπτά του μεσοποταμιακού πολιτισμού των Ασσυρίων κατεδαφίζονται με κόφτες, αλυσοπρίονα. βαριοπούλες. Είναι τέτοιο το μένος τους που ακόμη και τα ριγμένα στο έδαφος αγάλματα τα τεμαχίζουν και τα ακρωτηριάζουν με κομπρεσέρ.

Το σχόλιο που συνοδεύει τις εικόνες της βεβήλωσης και σίλησης αρχαιότατων ευρημάτων επεξηγεί ότι πρόκειται για μια ενέργεια σεβασμού στην επιθυμία του προφήτη Μωάμεθ που επιστρέφοντας από την Μέκκα ζήτησε από την κοινότητά του να αποσύρει τα αγάλματα που βρίσκονταν κοντά στην Kaaba γιατί αποτελούσαν αντικείμενο λατρείας.
Αιώνες Ιστορίας καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά όπως οι φημισμένοι φτερωτοί ταύροι που ήταν οι φύλακες στην είσοδο του παλατιού για την φύλαξή του αλλά και στις εκατοντάδες πύλες της πόλης. Αποκαλούνται Shêdu ή lamassu και είναι ανθρωπόμορφοι ταύροι.Κάποιοι από αυτούς φυλάσονται στο Λούβρο.
Δεν είναι η πρώτη που φορά που οι ισλαμιστές επιδίδονται σε αντίστοιχες ενέργειες.Το 2012 χρησιμοποιήθηκαν αντίστοιχες πρακτικές στο Tombouctou που προκάλεσαν την έντονη ανατίδραση της διεθνούς κοινότητας αφού αρχαίοι τάφοι και μαυσωλεία καταστράφηκαν.Οι εξτρεμιστές αναφέρονται στο πρώτο κεφάλαιο sourate του Κορανίου όπου αναφέρεται ΄ότι  «δεν υπάρχει άλλος θεός πλην του Αλλάχ » και επομένως καμιά άλλη οντότητα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο λατρείας και να δέχεται τις προσευχές των πιστών. (Lalibre 26.2.15)




dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.