Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

YΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ:Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



“ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS”
O YΠΕΞ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ
O Yπ.Εξωτερικών και εκπατρισθέντων της Συρίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Walid Mouallem διαβεβαίωσε ότι η Συρία δεν έχει ανάγκη από ξένες επίγειες δυνάμεις για την καταπολέμηση της  “Daech” γιατί ο αραβικός συριακός στρατός εκετελεί αυτήν την αποστολή με κουράγιο.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατήσει την εθνική μας κυριαρχία ” προειδοποίησε με νόημα ο Mouallem σε μια κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του της Λευκορωσίας Vladimir Makeï κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Δαμασκό.
Ο ίδιος τόνισε ότι η προτεραιότητα για τη Συρία είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας και οι τοπικές επανασυμφιλιώσεις ως μέσο εύρεσης πολιτικής λύσης.
“Η Συρία υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει ως προτεραιότητα την στέρεψη των πηγών της τρομοκρατίας και τον διασυριακό διάλογο ” σημείωσε ο  Mouallem.
Το timing της επίσκεψης του Makeï στη Συρία κατά τον Mouallem επιβεβαιώνει την υποστήριξη της Λευκορωσίας στη συριακή θέση. Ο ίδιος χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις που διαμοίφθησαν.
Αναφορικά με τη συριακή θέση έναντι του ειδεχθούς εγκλήματος κατά του ιορδανού πιλότου Moaz Kassassibeh ο Mouallem διαβεβαίωσε ότι η Συρία από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το έγκλημα και κάλεσε μάλιστα την ιορδανική κυβέρνηση να συνεργαστούν στην μάχη κατά της  τρομοκρατίας παρά το προαίσθημα  ότι η Ιορδανία στερείται μαια αυτόνομης απόφασης.
«Η Ιορδανία εκπαιδεύει τρομοκράτες σε στρατόπεδα στο έδαφός της και υπό την εποπτεία των ΗΠΑ για να αποσταλούν στη Συρία μέσω των συνόρων της » κατήγγειλε ο Mouallem.
Από την πλευρά του ο Makeï επιβεβαίωσε την διάθεση της χώρας του να συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών δυνατοτήτων της Συρίας τονίζοντας το ρόλο των συμφωνιών που συνάφθηκαν σήμερα μεταξύ των 2 χωρών για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.  (Sana 09/02/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.