Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Οι τζιχαντιστές διαθέτουν 50.000 λογαριασμούς στο Twitter!!!



Οι τζιχαντιστές διαθέτουν   50.000 λογαριασμούς  στο Twitter και αποστέλουν μέχρι και 100.000 μηνύματα την ημέρα   για να οργανώνουν και να στρατολογούν άτομα στην διεθνή  τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της  EUROPOL,  Rob Wainwright, δήλωσε στο  BBC, ότι η τρομοκρατική οργάνωση ΙSIS (Iσλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας) έχει αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο τζιχαντιστών λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
rob_wainwrightjhjhhl
Ο Wainwright,  είπε ότι έχουν την ικανότητα να αποτρέψουν αυτήν την κατάχρηση του διαδικτύου αλλά οι σχετικοί νόμοι είναι ανεπαρκείς. Ανεπαρκείς χαρακτήρισε και τις μυστικές υπηρεσίες που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τις κρυπτογραφημένες θέσεις λογαριασμών στο internet.
O διευθυντής της Europol και της πρώην αξιωματικός της MI-5 , προέτρεψε τις  επιχειρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν τις αρχές  και πρόσθεσε ότι οι κρυπτογραφημένες επικοινωνίες είναι η πιο σημαντική πρόκληση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Είναι ευρέως γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί τζιχαντιστές και νύφες του ιερού πολέμου (niqah)  χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα tweets.
Ο Wainwright δήλωσε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC: »Χτίσαμε την αντιτρομοκρατική ικανότητα μας  σε μεγάλο βαθμό από τη βάση του να είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τις επικοινωνίες τους».
«Δεδομένου ότι οι ανακοινώσεις on line των τρομοκρατικών δικτύων και των εγκληματικών ομάδων έχουν πολλαπλασιαστεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην παρακολούθησή τους στο internet, πόσο μάλλον στο darknet».
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.