Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μπλακ Άουτ σε όλη την Τουρκία – Παρέλυσε η «υπερδύναμη» του Ερντογάν (φωτογραφίες)


Μπλακ Άουτ σε όλη την Τουρκία – Παρέλυσε η «υπερδύναμη» του Ερντογάν (φωτογραφίες)

Μπλακ άουτ σημειώνεται από το πρωί της Τρίτης σε δεκάδες περιοχές της τουρκικής επικράτειας περιλαμβανομένων της πρωτεύουσας Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Η κυκλοφορία του μετρό και των τραμ έχει διακοπεί. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η διακοπή ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αλλά πρόσθεσε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ερώτησε για το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τρομοκρατική» επίθεση. Ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσης δημιουργήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας, προσέθεσε.
Σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης (TEAS), η διακοπή σημειώθηκε στις 10:36 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως αναζητούνται οι αιτίες της βλάβης.
«Επιχειρούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για μια ηλεκτρονική επίθεση» ανέφερε.
metro_tourkia
Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήτοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Νικομήδειας (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).
Η μοναδική επαρχία που δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται ότι είναι το Βαν, καθώς είναι η ηλεκτροδότησή του εξασφαλίζεται με εισαγωγές από το Ιράν.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, το οποίο επικαλείται την εταιρεία TΕΑS, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι στην Αδριανούπολη (βορειοδυτική Τουρκία) και τη Θεοδοσιούπολη (Ερζερούμ στα βορειοανατολικά).
Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας έιχε δηλώσει ότι η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται και σε ορισμένες περιοχές της Αγκυρας.
air_traffic
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.