Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ακραίος Εθνικισμός,Εθνική Αλβανίας με χρώμα ισλάμ κ.α



Η Εθνική Ποδοσφαίρου Αλβανίας λαμβάνει συμβουλές από ιμάμη πριν από τον αγώνα - Kombëtarja Shqiptare duke marrë këshilla nga imami para ndeshjes!



Καθώς αύριο γίνεται και ο αγώνας της Εθνικής Αλβανίας με αυτό της Αρμενίας στο Έλμπασαν Αρένα, μέρος της εθνικής ομάδας πήγε στο Δυρράχιο και βρήκε το χρόνο να μπει και να προσευχηθεί στο τζαμί της πόλης. 13 από αυτούς όπως φαίνεται από της φωτογραφίες έκαναν την καθιερωμένη προσευχή και έπειτα έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες  με τους πιστούς.
Αυτά μεταφέρονται από μέρος των ΜΜΕ στην Αλβανία. Στην ουσία συνεχίζεται έμμεσα η ισλαμοποίηση, η προβολή της εικόνας της Αλβανίας ως μια ισλαμική χώρα προοδευμένη. Επιπλέον με την πράξη αυτή πολλοί πολίτες Αλβανίας των άλλων θρησκευτικών πίστεων νοιώθουν κατά κάποιο τρόπο προσβεβλημένοι και έξω από μια τέτοια ομάδα η οποία θα έπρεπε να είναι πάνω από  όποιες διακρίσεις.
Ένα άλλο γεγονός που συνδέεται με την εθνική ποδοσφαίρου της Αλβανίας είναι η απόδοση αλβανικής υπηκοότητας στον ιταλό προπονητή της εθνικής με σύντομες διαδικασίες. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση γιατί ενώ αυτός έχει μόνο κερδίσει (οικονομικά) από την Αλβανία και δεν της έχει δώσει τίποτα του δίνουν την υπηκοότητα ενώ στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που  μόνο έχει δώσει για είκοσι χρόνια και έχει εισπράξει βρισιές, συκοφαντίες και πόλεμο σε όλα τα επίπεδα δεν του δίνουν την υπηκοότητα. Το έχουμε ξαναπεί πως αυτό αποτελεί προσβολή για κάθε ορθόδοξο. Αλλά όπως πάει καλύτερα να μην του το δώσουν ποτέ γιατί ο Αρχιεπίσκοπος μας δεν βρίσκεται στο επίπεδο αυτών των ανθρώπων  και ούτε θα είναι ποτέ.
Σ’ αυτή την χώρα τελικά μόνο η σιωπή αξίζει γιατί φαίνεται πως κανείς δεν  καταλαβαίνει, σχεδόν κανείς δεν έχει την μόρφωση και το πολιτισμό να καταλάβι. Αν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έπαιρνε την υπηκοότητα η Αλβανία θα κέρδιζε τιμή από έναν άνθρωπο που ευλογεί, φωτίζει  ο Θεός και τιμά όλος ο κόσμος.
Στην σειρά των γεγονότων που συνδέονται με την εθνική έρχεται να προστεθεί και το νέο τραγούδι από το σπόνσορα της εθνικής Digitalb-TopChannel. Ένα τραγούδι χαρακτηριστικό του ακραίου εθνικισμού με συνθήματα και εικόνες εθνικιστικές (όπως η ψευδο-σημαία που σηκώθηκε στον αγώνα Αλβανία – Σερβία). Για να προωθηθεί αυτό το έκτρωμα, έγινε χθες μια εκπομπή όπου τα χειροκροτήματα και η ζητωκραυγές συνοδεύονται από σλόγκαν όπως «Εθνική Αλβανία», «Μεγάλη Αλβανία».  Το εργοστάσιο παραγωγής εθνικού μίσους όπως η εταιρία που προαναφέραμε έχει επενδύσει για πολλούς λόγους στο μίσος. Κυρίως στο μίσος εναντίων της Ελλάδας και Σερβίας. Φυσικά αυτοί στοχεύουν στην δημιουργία πελατών, συγκεκριμένης νοοτροπίας, ιστορίας, αλήθειας που θα εξυπηρετήσει την ύπαρξη αυτού του κράτους αλλά όποιος υπηρετεί το μίσος καταστρέφει πρώτα τον εαυτό του. Τα ΜΜΕ στην Αλβανία δημιουργούν πολλά από τα προβλήματα στην χώρα αυτή αλλά το μεγαλύτερο θα το προκαλέσει το μίσος που εμπνέουν , η δημιουργία αβάσιμης εθνικής υπερηφάνειας, κενοδοξίας, γιατί τα μόνα καλά πράγματα που έκαναν οι αλβανόφωνοι τα έκαναν όσο καιρό εμπνέονταν, ζούσαν, σκέφτονταν ως έλληνες ορθόδοξοι δηλαδή εμπνέονταν από το Ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Και φυσικά όσα έχουν και παινεύονται είναι έργα των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού στην χώρα αυτή.
Ο «τρελός» από την Κορυτσά.  
pelasgoskoritsas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.