Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η «ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ» ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Απίστευτη πρόκληση: Η «Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ» αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΛΑΘΟΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;
Σε μια απίστευτη γκάφα(;) υπέπεσε η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία αποκάλεσε σε σημερινή (4 Μαρτίου) συνέντευξη Τύπου τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το εάν η βαλκανική χώρα (την αποκάλεσε Μακεδονία) βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, είπε:
«Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι την «Μακεδονία» αλλά και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι υψηλή».
Η κ. Μογκερίνι συνέχισε λέγοντας ότι η Βοσνία είναι η μόνη χώρα που επισκέφθηκε επίσημα τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ προσεκτικά παρακολουθεί και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
«Σε αυτό το πλαίσιο, η «Μακεδονία» είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».
Μήπως η... γκάφα της κ. Μογκερίνι είναι προπομπός μιας στάσης της ΕΕ επάνω σε ένα ανοιχτό ζήτημα;
Πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο λάθος από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ το οποίο πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
Είναι αναγκαίο η ΕΕ να εγκαλέσει «εδώ και τώρα» την Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και να μας πει επιτέλους ποια είναι η επίσημη θέση της για το Σκοπιανό.
Όπως και να έχει, η στάση της κ. Μογκερίνι και οποιουδήποτε άλλου που εσκεμμένα ή όχι αποκαλεί τα Σκόπια, Μακεδονία, παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, καθώς θίγει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.