Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Γερμανικές απειλές κατά της Ελλάδας και για τους μετανάστες!


Image

“Πονάει και τσούζει” το Βερολίνο ακόμη και η έκφραση της σκέψης να γίνει και αυτό μέρος του προβληματος των μεταναστών. Πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει μόνη της η Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, ο οποίος είχε προτείνει ως ύστατη λύση ακόμη και τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της, έχουν σημάνει συναγερμό στην Γερμανία και ήδη προέκυψε το πρώτο δημοσίευμα . Η Handelsblatt, γράφει ότι η Ελλάδα …απειλείώστε να αποσπάσει μεγαλύτερη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της. Και τι άλλο θα πρέπει να γίνει δηλαδή;

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του προέδρου του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών Ράινερ Βεντ,ο οποιος έχει και... πολιτική άποψη για την ελληνική κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει “ομάδα ερασιτεχνών”! Προφανώς ο κ.Βεντ δεν θέλει να χαλάσει την δική του ησυχία και των συναδέλφων του που τον εξέλεξαν πρόεδρό τους γι΄ αυτό και υποστηρίζει ότι το ενδεχόμενο να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε μετανάστες και να προωθηθουν στην ΕΕ είναι…πολιτικός εξτρεμισμός.
Δεν υπάρχει καμία απειλή όπως βολικά θέλει να το παρουσιάσει η Γερμανία. Υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα την οποία η Ελλάδα κάθε μέρα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη. Το Βερολίνο θα πρεπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με τα λεφτά. Και να προετοιμαστεί ίσως κατάλληλα ώστε να συμμετάσχει και η Γερμανία στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Τα όσα είπε ο Γιάννης Πανούσης τα λένε κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες και ειδικα όσοι απ΄ αυτούς ζουν σε περιοχές που οι επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης είναι κάτι παραπάνω από αισθητές. Ας σταματήσουν λοιπόν να κουνάνε δάχτυλα στην Ελλάδα από την Γερμανία κι ας κουνηθούν γενικώς για να προτείνουν λύσεις. Διαφορετικά τα όσα είπε ο Πανούσης εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή θα γίνουν πράξη.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.