»Ορισμένες ιρακινές στρατιωτικές μονάδες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους εμφανίζονται απροετοίμαστες», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους απο το κατάστρωμα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle που βρίσκεται στο βόρειο Περσικό Κόλπο, όχι μακριά από την ακτή του Ιράν, είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να στείλει περισσότερους αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές ή συμβούλους αυτή τη στιγμή.
«Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε περισσότερους συμβούλους στο έδαφος» είπε ο Dempsey στο Γάλλο ομόλογό του, στρατηγό Pierre de Villiers.
«Έχουμε εκπαιδευτές και συμβούλους, που περιμένουν από τις ιρακινές μονάδες να αποδείξουν ότι έχουν δυνατότητες και τον κατάλληλο εξοπλισμό Η. ιρακινή κυβέρνηση μπορεί μόνη της να τα διευθετήσει αυτά. «
Η ουσία της αμερικανικής στρατηγικής για το Ιράκ είναι να υποβαθμίσει την εξουσία και τις δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον των τρομοκρατών , ώστε να επέμβουν οι ΗΠΑ αργότερα ως σωτήρες με αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ αλλά -γιατί όχι- και σε Συρία.
Τώρα που ηγείται της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, το Ιράν αλλά και το Λιβανέζικο κόμμα της Χεζμπολλά, η Αμερική αρχίζει τη γνωστή της ρητορική περί συμφιλίωσης Σιιτών και Σουνιτών του Ιράκ, προσφέροντας ακόμα μια φορά κάλυψη στην πιο στυγνή τρομοκρατία με το πρόσχημα των ενδο-οικογενειακών διενέξεων, όπως έκανε και για τη Συρία.
Μάλιστα το fox news αναφέρει ότι »η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να κάνει πιο σταθερά βήματα για να συμφιλιωθεί με τους δυσαρεστημένους σουνίτες».
«Αυτό πρόκειται να απαιτήσει κάποια στρατηγική υπομονή», είπε ο Dempsey, ξεχνώντας την αμερικανική επέμβαση για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν (που ήταν σουνίτης).
Ο μακελάρης αμερικανός στρατηγός είπε ότι τα βασικά προβλήματα του Ιράκ είναι οι αποτυχίες της ιρακινής διακυβέρνησης και οι δυσαρεστημένοι σουνίτες. Τι εννοεί ότι οι σουνίτες μουσουλμάνοι , είναι κατ’ ανάγκην και τρομοκράτες και ότι αν είναι , θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με το Ισλαμικό Κράτος;
»Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιλυθούν αυτά …»
Ο Dempsey πέρασε την ημέρα πάνω στο Ντε Γκωλ για να διαφημίσει την αμερικανο-γαλλική στρατιωτική συνεργασία , λες και δεν ξέραμε την πλήρη ευθυγράμμιση της άλλοτε δημοκρατικής και προοδευτικής φωνής της Ευρώπης με την ανέκαθεν πολεμαχαρή Αμερική.
Η Γαλλία εκτελεί διάφορες επιχειρήσεις στο Ιράκ από το βόρειο Κόλπο από τις 23 Φεβρουαρίου και το αεροπλανοφόρο -καμάρι της χώρας, αναμένεται να παραμείνει εκεί για οκτώ εβδομάδες.
Ο Dempsey παρακολούθησε την απογείωση 4 επιθετικών γαλλικών αεροσκαφών Rafale , και 4 super Étendard μετά την επιστροφή τους από την αποστολή.
Γάλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι φέρουν 12 έως 15 αποστολές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων συλλογής πληροφοριών και των πτήσεων επιτήρησης.Ο Dempsey δήλωσε ότι η Γαλλία αποτελεί έναν πολύτιμο εταίρο σε μια σύγκρουση που έχει περίπου 20 χώρες που φέρουν διάφορες εναέριες αποστολές αλλά μόνο τρεις διεξαγάγουν θαλάσσιες δραστηριότητες.Με μια πρωτόγνωρη διάταξη, ο γαλλικός αερομεταφορέας τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αμερικανών ως μέρος της εκστρατείας.
Ο Dempsey ρωτήθηκε από δημοσιογράφους να απαντήσει σε επικρίσεις ορισμένων ότι οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν αεροπορικές δυνάμεις ώστε να στοχεύσουν το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία. Και εκείνος απάντησε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τον περιορισμό του ρυθμού των βομβαρδισμών…
«Ο βομβαρδισμός στο Ιράκ δεν είναι η λύση». Ο Dempsey δήλωσε ότι η ένταση και η έκταση της εκστρατείας βομβαρδισμών αναγκαστικά περιορίζεται για να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων .
Ε ρε ανθρωπισμός…για τους κανίβαλλους που οι ίδιοι εξέθρεψαν….
Εν τω μεταξύ, σήμερα ο επικεφαλής του Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, προσγειώθηκε στη Βαγδάτη την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις επιτελούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική τους επιχείρηση κατά της ISIS. O Martin Dempsey, πέταξε με ένα C-17 ενώ συνοδευόταν και από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Αναμένεται να έχει συνομιλίες με ανώτερους Ιρακινούς αξιωματούχους.
dimpenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.