Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το ίδρυμα Σόρος έτοιμο να δώσει… «λύσεις» για λαθρομετανάστες και άνεργους




Μετά τις χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ σε πετρέλαιο-ελεημοσύνη για να ζεσταθούν οι κρύες αίθουσες των δημόσιων σχολείων της χώρας και να εξαρτώνται από τους… χορηγούς τους, το παγκοσμιοποιητικό ίδρυμα Open Society Foundation επανέρχεται με νέες ανθρωπιστικές δράσεις.

Ο ιδρυτής του, ο γνωστός Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής-παγκοσμιοποιητής, Τζορτζ Σόρος, αναλαμβάνει τώρα και το πατρονάρισμα των λαθρομεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης με το δίκτυο Solidarity Now. Ταυτόχρονα, στις άμεσες προτεραιότητες του… «φιλάνθρωπου επιχειρηματία» είναι και η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων και η εύρεση εργασίας στους άνεργους νέους με αντάλλαγμα εννοείται το «μάντρωμα» και την εξάρτηση ελεύθερων επαγγελματιών σε πολυεθνικές.
Στα «φιλανθρωπικά κέντρα» του Τζορτζ Σόρος βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά χιλιάδες παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, νομική συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση, βοήθεια στην εξεύρεση εργασίας αλλά και κοινωνική – ψυχολογική στήριξη.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από τον Ιανουάριο, οπότε άνοιξε το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα, το έχουν επισκεφθεί 11.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το 75% είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς λόγω των απελευθερώσεων από τα κέντρα κράτησης.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.