Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


jihadis-double-cab
Δύο Σύριοι , 39 και 45 ετών αντίστοιχα,  συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Κύπρο με την κατηγορία της παράνομης εξαγωγής οχημάτων  το νησί στη Συρία, πιθανότατα για να χρησιμοποιηθούν από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές . Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το Δικαστήριο της Πάφου τους άφησε ελεύθερους με χρηματική εγγύηση για τον καθένα 10.000 € αλλά και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οφείλουν να εμφανιστούν στο δικαστήριο και πάλι στις 23 Απριλίου και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των τελωνειακών και των νόμων  ειδικών φόρων κατανάλωσης, την παράνομη είσοδο και μεταφορά των οχημάτων μέσω ενός παράνομου λιμανιού.
Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο διέταξε να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και  να επισκέπτονται το αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα. Έχουν επίσης καταγραφεί σε λίστα ανεπιθύμητων προσώπων.
Οι αρχές  δήλωσαν ότι υπάρχουν εικασίες για τον  τελικό προορισμό και την χρήση των  φορτηγών οχημάτων  κλειστών και ανοικτών, αλλά σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ και άλλα στοιχεία, προορίζονταν για χρήση από τους ισλαμιστές της Συρίας. (11 οχήματα στο σύνολο)
jbgjlbhjb
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε:
«Απ’ ότι φαίνεται ακολουθούσαν  τη διαδρομή  μέσα από τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία», εννοώντας τις κατεχόμενες περιοχές της βόρειας Κύπρου, που δεν υφίστανται τον έλεγχο από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 Τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Κύπρου δήλωσε ότι ένας  αριθμός  κυπριακών καταχωρημένων οχημάτων pick-up πιθανά να  έχει   καταλήξει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους από »μαχητές» που τα οδηγούν  στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Όπως δυτικοί διπλωμάτες έχουν παραδεχθεί,  ένας  αριθμός  Ευρωπαίων που θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος  χρησιμοποίησαν την Κύπρο ως σημείο διέλευσης για να αποφύγουν τις  υποψίες. Περνώντας από τον  έλεγχο,  μετά ακατευθύνονται στην κατεχόμενη Κύπρο, και από εκεί περνάνε στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία. (cyprusmail,rewters …)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.