Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

H ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΥΡΙΟ ΔΡΟΥΖΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ


Maket
H  Shin Bet (Ισραηλινή Αντικατασκοπεία »Sherut Habitachon Haklali»)συνέλαβε ξανά στο κατεχόμενο Γκολάν τον 48χρονο Δρούζο Sedki Maket . Μέχρι την απελευθέρωσή του τον Αύγουστο του 2012, ήταν ο μακροβιότερος κρατούμενος της ισραηλινής ασφάλειας, αφού πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή. Σχετικά με τη συλληψή του έχει δοθεί εντολή αποσιώπησης από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Συνεχίζοντας την επιθετική και εχθρική πρακτική του εναντίον του λαού του κατεχόμενου συριακού Γκολάν, μια μεγάλη δύναμη των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής συνέλαβαν τον ακτιβιστή Sedqi Maqet μετά την έφοδο στο σπίτι της οικογένειάς του τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Η ισραηλινή αντικατασκοπεία έψαξε το σπίτι του, διέπραξε βανδαλισμούς και κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς να παράσχει καμία δικαιολογία για αυτήν την  επίθεση η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης. (sana)
Αν και οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν προβάλει κανένα λόγο για τη σύλληψή του, είναι πιθανό να είναι οργισμένες, γιατί πριν από μία εβδομάδα ακολούθησε τους αντάρτες της Συρίας σε μια συνάντησή τους μέσα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδ’αφη. Οι ισλαμιστές αντάρτες συναντήθηκαν με Ισραηλινές δυνάμεις  για να λάβουν υλικοτεχνική υποστήριξη και πληροφορίες από το Ισραήλ. Ο Maket βιντεοσκόπησε τη σκηνή, ενώ η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη, κάνοντας περιγραφή του τι βλέπει και στη συνέχεια πρόσφερε το βίντεο στη Συριακή τηλεόραση που το μετέδωσε σε όλην την επικράτεια.
kjhk;ljk;
Η Shin Bet δεν θέλει καμία περαιτέρω διαρροή για μια τέτοια συνεργασία, διότι επιτρέπει στη συριακή κυβέρνηση να αποδεικνύει τη συσχέτιση των σύριων »ανταρτών» με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Επίσης, καταδεικνύει το ψέμα των ισραηλινών αρχών και δημοσιογράφων  ότι το Ισραήλ τηρεί μια ουδέτερη στάση όσον αφορά τις συγκρούσεις στη Συρία. Παρά τις επανειλημμένες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης, τις δολοφονίες Συρίων και της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ συνεχίζει να διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει επιλέξει πλευρές./tikum olan
Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί οι ισλαμιστές που αποκεφαλίζουν τους δυτικούς δημοσιογράφους και καταλαμβάνουν το Ιράκ και τη Συρία, αποφεύγουν προσεκτικά τους Ισραηλινούς στόχους, αυτό θα εξηγήσει πολλά. Επίσης, θα εξηγήσει την πολιτική προσέγγιση του Ισραήλ, η οποία είναι να αποδυναμώσει την κεντρική εξουσία στη Συρία, έτσι ώστε η συνοριακή περιοχή του Γκολάν , να γίνει ένα προτεκτοράτο, όπως ήταν το νότιο Λίβανο μέχρι την αποχώρηση του Ισραήλ το 2000. Το ισραηλινό αντισιωνιστικό ειδησεογραφικό tikum olan αναφέρει ότι ‘‘έχοντας τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας υπό ισραηλινή χορηγία , θα είναι πολύ πιο εύκολο για το Ισραήλ ο έλεγχος και διατήρησης της κατοχής του συριακού Γκολάν για τα επόμενα χρόνια.»
jkjljl
Εν τω μεταξύ,  ισραηλινά κανάλια όπως το  news nana 10 παρουσιάζουν τα  bars και pubs στο κατεχόμενο χωριό Majdal Shams σαν να πρόκειται για γειτονιά από τη Φλωρεντία ή τη Ν. Υόρκη. Ενώ διαφημίζεται ως χιονοδρομικό θέρετρο για τους λάτριες του σκι, την ώρα που η Συρία φλέγεται .
hlhjlkh
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.