Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

H ΑΡΑΒΙΚΗ ΛΙΓΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ…..


Στη σύνοδο κορυφής της Αραβικής Λίγκας στο Charm el Cheikh, στην Αίγυπτο οι αρχηγοί των κρατών μελών της ανακοίνωσαν την Κυριακή  την δημιουργία μιας πιθανής μεικτής δύναμης με την προοπτική να παρέμβει στις διαμάχες που απειλούν την περιοχή.Τα κράτη μέλη αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν στρατιωτικό από κοινού μηχανισμό για να παρέμβουν σε Συρία,Ιράκ,Υεμένη όπου η Σαουδική Αραβία και το Ιράν συγκρούονται σε γεωπολιτικό επίπεδο.
1427575732660108200
Τα μέλη της Αραβικής Ένωσης στο τελικό ανακοινωθέν υπόσχονται να πάρουν όλα τα «απαραίτητα μέτρα για τη δημιουργία μιας αραβικής δύναμης » για να παρεμβαίνει σε διαμάχες όπως αυτής της Υεμένης όπου μια συμμαχία 10 χωρών με πρωτοβουλία της σουνιτικής ουχαμπιτικής Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε από την Πέμπτη και ύστερα αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις με βομβαρδισμούς κατά των μαχητών σιιτών Houthis προκαλώντας και παράπλευρες απώλειες στον πληθυσμό.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Sissi επανέλαβε πολλές φορές το κάλεσμά του για μια από κοινού δράση αραβικών και δυτικών χωρών στη Λιβύη έναντι της απειλής που τίθεται από τις ισλαμιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.
Στους διπλωμάτες δίνεται το περιθώριο ενός μήνα για να ορίσουν τις λεπτομέρειες του σχηματισμού αυτής της κοινής δύναμης.Αλλά η ενεργοποίηση μιας τέτοιας δύναμης και το λογισμικό της μέρος είναι λογικά πολύ πιο χρονοβόρα. Στο παρελθόν ανάλογες πρωτοβουλίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.(franceinfo 29/3/15)
Μια τέτοια πρωτοβουλία αν τελικά ευωδοθεί θα καταπραύνει τα μέτωπα ή θα προκαλέσει γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή;
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.