Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Manuel Valls : «ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 10 000 ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015″

Des pays comme la Belgique, les Pays-Bas, le Danemark ou le Royaume-Uni comptent également d’importants contingents djihadistes.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls σήμερα Κυριακή προειδοποίησε για την έκρηξη των αριθμών αναφορικά με τους υποψήφιους ευρωπαίους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία από εδώ ως το τέλος του έτους 2015.

« Υπάρχουν σήμερα 3000 ευρωπαίοι σε Συρία και Ιράκ.Με μια προβολή στον ερχόμενο μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε  5000  πριν το καλοκαίρι και αναμφίβολα 10.000 ως το τέλος της χρονιάς.Υπολογίζετε την απειλή που αντιπροσωπεύει κάτι τέτοιο ;» δήλωσε ο  M. Valls ερωτώμενος από δημοσιογράφους της εφημερίδας  Le Monde, του καναλιού iTélé και του ραδιοφώνου Europe 1.Ουσιαστικά μιλάει για τριπλασιασμό των ευρωπάιων τζιχαντιστών.
«Μέσα στον κόσμο οι μουσουλμάνοι είναι τα πρώτα θύματα ! » έσπευσε να προσθέσει. Στα μέσα Φλεβάρη ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως η ισραηλινοπαλαιστινιακή διαμάχη αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες της δημιουργίας του τζιχαντιστικού φαινομένου.
Από τη Γαλλία 1.400 άτομα έφυγαν για τζιχάντ εκ των οποίων κάποιοι επανήλθαν.Τα πρόσωπα αυτά είναι κυρίως νέοι και η Γαλλία σε πραγματικούς αριθμούς είναι η πρώτη ευρωπαική χώρα σε τζιχαντιστές.
«Περίπου 90 γάλλοι σκοτώθηκαν εκεί κάτω με τα όπλα στο χέρι καταπολεμώντας τις αξίες μας» τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός.
Χώρες όπως το Βέλγιο,η Ολλανδία,η Δανία και η Αγγλία έχουν ομοίως σημαντικό αριθμό τζιχαντιστών. (lavenir 8/3/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.