Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙSIS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.15ΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ 16ΧΡΟΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

The three girls in Istanbul

 

Nέες φωτογραφίες του CCTV δείχνουν 3 ανήλικες βρετανίδες μαθήτριες σε τουρκικό έδαφος κατά το ταξίδι τους για την ένταξή τους στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Οι μαθήτριες είναι οι 15χρονες Shamima Begum και Amira Abase και η 16χρονη Kadiza Sultana που αναχώρησαν από το Λονδίνο για την Κωνσταντινούπολη στις 17 Φεβρουαρίου.
υγγυγυγυι
Οι εικόνες τις εμφανίζουν να περιμένουν  σε μια στάση λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο της Bayrampasa πιο αργά την ίδια ημέρα. Η Scotland Yard πιστεύει ότι οι μαθήτριες του Bethnal Green Academy βρίσκονται τώρα στη Συρία.Θεωρούν ότι έφτασαν στα σύνορα από μαχητές της ΙSIS. To BBC θεωρεί ότι τα κορίτσια περίμεναν στα γραφεία των 2 εταιρειών λεωφορείων στο σταθμό τους πριν να πάρουν το πούλμαν για την Urfa κοντά στα σύνορα με τη Συρία στις 18 Φεβρουαρίου.Kadiza Sultana, Amira Abase and Shamima Begum
Από εκεί αυτές προωθήθηκαν σε κάποιο σημείο περάσματος των συνόρων για να τα διασχίσουν από επιτήδιους διακινητές.Τα κορίτσια φαίνεται να περίμεναν στο σταθμό του λεωφορείου για 18 ώρες. Οι κωδικοί της ώρας που μαρκάρουν τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια περίμεναν στον σταθμό των λεωφορείων που βρίσκεται στο ευρωπαικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης κατά την διάρκεια 18 ωρών.υγγφουγουγυι
Οι 5 εικόνες τραβήχθηκαν μεταξύ 20h27 τοπική ώρα (18h27 GMT) της 17ης Φλεβάρη και 13h22 (11h22 GMT) της 18ης Φλεβάρη.Caυθγυογυο
CυγγυογυοΝωρίτερα οι κοπέλες εγκατέλειψαν αεροπορικώς την Αγγλία με πτήση από το Gatwick προς Κωνσταντινούπολη μη έχοντας προιδεάσει ούτε κατ΄ελάχιστον τους γονείς τους αφού τους είπαν απλά ότι βγαίνουν.  Οι οικογένειες των μαθητριών έκαναν συγκινητικές κλήσεις με τις οποίες τις παρακαλούν να επιστρέψουν.
Θεωρείται ότι οι κοπέλες πήραν το λεωφορείο για την Urfa κοντά στα σύνορα με Συρία. Αλλά πηγές  αναφερόμενες στις τρεις κοπέλες, που περιγράφονται όλες ως μαθήτριες πρώτης γραμμής στην Ακαδημία του Λονδίνο , ισχυρίζονται ότι εισήλθαν στη Συρία από το συνοριακό πέρασμα Kilis που το διέσχισαν  πριν από 5 με 6 ημέρες. Ο ανταποκριτής του BBC James Reynolds στην Gaziantep στη ΝΑ Τουρκία δηηγήθηκε ότι ένας άνδρας που διατείνεται ότι είναι διακινητής στα σύνορα του είπε ότι οι κοπέλες οδηγήθηκαν στα τουρκοσυρικά σύνορα.Syria map
Ο άνθρωπος αυτός που καλείται Ali Kathem δήλωσε ότι οι ανήλικες πέρασαν στη Συρία όπου περπάτησαν λίγο. Μια ομάδα ανδρών τις περίμενε και τις πήρε με αυτοκίνητα «είπε.  Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Bulent Arinc δήλωσε ότι οι υπάλληλοι θα έπαιρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συλλάβουν τα κορίτσια αν είχαν λάβει γνώση της υπόθεσης νωρίτερα.
Η Scotland Yard από την πλευρά της αρνήθηκε ότι με καθυστέρηση 3 ημερών ενημέρωσε τους αντίστοιχους υπαλλήλους της Τουρκίας σε σχέση με το ταξίδι των κοριτσιών.Ανακοίνωσε ότι άρχισε να συνεργάζεται με τις τουρκικές αρχές μια ημέρα μετά την εξαφάνιση των μαθητριών.
Και οι 3 κοπέλες ήταν μαθήτριες του GCSE.Για  μια 4η μαθήτρια του σχολείου υπάρχουν υπόνοιες ότι ταξίδεψε στη Συρία τον Δεκέμβριο.Το σχολείο τους αρνήθηκε ότι οι κοπέλες θα μπορούσαν να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.(ΒΒC1/3/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.